Στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε την Πέμπτη ο Ρότζερ Φέντερερ και έδωσε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο εκδήλωσης βασικού χορηγού του. Ο Ελβετός επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί στο Shanghai Rolex Masters και μάλιστα τόνισε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αφού τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες προπονήθηκε πολύ σκληρά.

Πέρυσι ο Φέντερερ είχε αποφασίσει να μην ταξιδέψει στην μακρινή Κίνα, θέλοντας να ξεκούραστεί για το τέλος της σεζόν στο Λονδίνο. Φέτος, ο 29χρονος Ελβετός δεν έχει αυτή την πολυτέλεια καθώς βρίσκεται πολύ πίσω απ’τον Ράφαελ Ναδάλ στην παγκόσμια κατάταξη (περίπου 5000 βαθμούς) ενώ δίνει μεγάλη μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για το Νο2 της ATP με τον Σέρβο να είναι μπροστά με 400 περίπου πόντους.

Ο Βασιλιάς έκανε μια στάση στο Χονγκ Κονγκ πριν τη Σανγκάη και σε εκδήλωση χορηγού μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή, για τον “αιώνιο εχθρό” του Ράφαελ Ναδάλ αλλά και για το μέλλον της καριέρας του…

“Προπονήθηκα πάρα πολύ σκληρά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Νιώθω έτοιμος να αντέξω τις επόμενες 5 εβδομάδες που υπολείπονται για το τέλος της σεζόν” είπε χαρακτηριστικά το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης στους δημοσιογράφους.

Ο Φέντερερ δήλωσε επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι πόντοι της κατάταξης και ότι κύριο μέλημά του είναι να βελτιωθεί αγωνιστικά και ψυχολογικά ενώ παραδέχθηκε ότι ο Ναδάλ βρίσκεται δικαίως στην κορυφή της κατάταξης μετά τους τρεις συνεχόμενους μεγάλους τίτλους σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

“Πιστεύω ότι όταν βρίσκομαι στην καλύτερή μου κατάσταση, μπορώ να κερδίσω οποιονδήποτε. Υπάρχουν όμως αρκετοί πλέον που παίζουν πολύ καλά. Ο Ναδάλ τώρα είναι στο Νο1 και είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις. Προφανώς είναι πιο δυνατός απ’ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια αλλά το ίδιο ισχύει και για μένα. Παρόλο που έχω πέσει στη βαθμολογία, έχω το χρόνο να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος αγωνιστικά και νοητικά” υπογράμμισε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών την τροπαιοθήκη του οποίου κοσμούν 16 Grand Slam τίτλοι.

Ο Φέντερερ μίλησε και για το μέλλον, έστω και λίγο αινιγματικά, εκφράζοντας την επιθυμία του να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2012 που θα πραγματοποιηθούν στο Wimbledon.

“Σίγουρα θα ήθελα να κερδίσω τους Ολυμπιακούς του 2012. Όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα μέχρι τότε. Προς το παρών δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα αλλά σίγουρα θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί και θα κάνω τα πάντα ώστε να μην τραυματιστώ πριν απ’το τεράστιο αυτό event” τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ ο οποίος στο Πεκίνο το 2008 πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό, μαζί με τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Video highlights
Previous articleH Σερίνα και η Λένα στο Λινζ
Next articleΆνετος ο Ράφα, θρίαμβο ο Μονφίς!