Το πρωί της Παρασκευής (01/10 – 09:30GR) θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι του προημιτελικού γύρου στο Malaysian Open των 850,000 δολαρίων. Στο μεταξύ την Πέμπτη (30/09) Σόντερλινγκ και Μπέρντιχ εξασφάλισαν εύκολα την πρόκριση για τους “8” της indoor διοργάνωσης στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ.
Το Νο1 του ταμπλό και φαβορί για τον τίτλο στη Μαλαισία, Ρόμπιν Σόντερλινγκ δεν ξόδεψε χρόνο και ενέργεια και με ένα εύκολο 6-0, 6-1 επί του Εντουάρντ Ροζέρ Βασελίν, μπήκε με το δεξί στο τουρνουά.
Ο Σουηδός έχασε μόλις 11 πόντους απ’το σερβίς του και έφτασε τον 10ο ATP World Tour προημιτελικό του (ή καλύτερα) στη σεζόν, με ρεκόρ 43-15.
Επόμενος αντίπαλος για τον “βίκινγκ” ο Αντρέι Γκολουμπέφ, Νο8 του ταμπλό ο οποίος χρειάστηκε 1 ώρα και 41 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κέβιν Άντερσον με 6-4, 7-6(4).
Νωρίτερα, ο Τόμας Μπέρντιχ, Νο3 του ταμπλό και Νο7 στον κόσμο, νίκησε σχετικά εύκολα με 6-4, 6-3 τον Ντένις Ιστόμιν σε 83 λεπτά και έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με τον Νταβίντ Φερέρ στα προημιτελικά μετά την άνετη νίκη και του Ισπανού επί του Γουκί Μπρχαμπί με 6-2, 6-2.
Πέμπτη 30/09: 2ος γύρος Malaysian Open
5-Ferrer (Spain) beat Bhrambi (India) 6-2 6-2
1-Soderling (Sweden) beat Roger-Vasselin (France) 6-0 6-1
3-Berdych (Cz.Republic) beat Istomin (Uzekistan) 6-4 6-3
8-Golubev (Kazakstan) beat Anderson (S.Africa) 6-4 7-6(4)
Το Order of Play της Παρασκευής – Η Κουάλα Λουμπούρ είναι 5 ώρες μπροστά –