Το 1972 ο "τεράστιος" Τζίμι Κόνορς αρνήθηκε να εμπλακεί στη νεοσύστατη, τότε, ένωση επαγγελματιών αθλητών του tennis (ATP) και επειδή πήρε μέρος σε ένα τουρνουά στη Βαλτιμόρη, του απαγορεύτηκε να πάρει μέρος στο Roland Garros του ’74. Είχε ξεσπάσει πόλεμος τότε μεταξύ του Κόνορς και του προέδρου της ATP, Άρθουρ Άσε και μάλιστα ο Αμερικανός είχε καταθέσει αγωγή ύψους 10εκ. δολλαρίων με την αιτιολογία ότι η ATP έθετε όριο στην ελευθερία του Κόνορς στο άθλημα. Τη συνέχεια μπορείτε να την διαβάσετε εδώ αλλά άλλο είναι το σκεπτικό της εισαγωγής…

Στις 2 Αυγούστου του 2007, ο Νικολάι Νταβιντένκο (Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη), παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού με αντίπαλο τον Αργεντίνο, Μάρτιν Βασάλο (Νο 87 τότε). Ο Ρώσος δικαιολόγησε την απόσυρσή του από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού με αποτέλεσμα το ματς να τελειώσει υπέρ του Βασάλο. Περίπου 1.5εκ. δολλάρια παίχτηκαν υπέρ του Αργεντίνου στο συγκεκριμένο παιχνίδι και με μπροστάρη την Betfair η οποία γνωστοποίησε τα στοιχεία στην ATP, ξεκίνησε μια έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν στημένο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι εννιά συγκεκριμένα άτομα με έδρα τη Ρωσία έπαιξαν £725,000 υπέρ του Βασάλο ενώ το συνολικό ποσό ανέρχεται στα £3.3M στο σύνολο των εταιριών. Παρόλο που αρκετοί επαγγελματίες παίκτες τάχθηκαν υπέρ του Νταβιντένκο, όσοι γνωρίζουν καταστάσεις είναι 100% σίγουροι ότι ο Ρώσος είναι μπλεγμένος στο μεγαλύτερο στοιχηματικό σκάνδαλο που αφορά το τένις.

Η Betfair ήταν τόσο πεποισμένη ότι το ματς είχε "στηθεί" που αρνιόταν να δώσει τα κέρδη. Οι περισσότεροι δικαιολόγησαν την ενέργεια της αγγλικής εταιρίας αλλά από την έρευνα δεν έχουν προκύψει ασφαλή στοιχεία. Το ότι "όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο", δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Όταν η αξιοπιστία του πλέον αξιόπιστου αθλήματος ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και η ATP παίζει την τυφλόμυγα, τότε έχουν δίκιο αυτοί που πιστεύουν ότι το τένις ανακαλύφθηκε από Έλληνες.

Οι διοργανωτές του φημισμένου Roland Garros δείχνουν αποφασισμένοι να πολεμήσουν τον παράνομο τζόγο στο τένις, παίρνοντας την απόφαση να μηνύσουν οποιαδήποτε εταιρία επιτρέπει στοιχήματα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μπορεί η απόφασή τους να είναι λίγο ακραία, όμως όσο ο Νταβιντένκο εξακολουθεί να παίζει τένις και η ΑTP παρακολουθεί διακριτικά και φοβισμένα, πιθανότατα το μεγαλύτερο στοιχηματικό σκάνδαλο στο τένις, να μην το έχουμε ζήσει ακόμα.

Video highlights
Previous articleΣτους “8” η Ρωσία λόγω ίωσης
Next articleΠρόωρος αποκλεισμός για Χάας