Η κλήρωση του γυναικείου ταμπλό στο Australian Open 2010 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής και επιβεβαιώθηκε ότι η φετινή διοργάνωση αναμένεται η πιο συναρπαστική των τελευταίων χρόνων. Μαζί στο πάνω μέρος του ταμπλό τοποθετήθηκαν οι αδερφές Γουίλιαμς και στο κάτω οι δύο μεγάλες Βελγίδες, Κλάιστερς και Ενάν.

Δεν είχε ιδιαίτερα κέφια η κληρωτίδα του γυναικείου ταμπλό στο πρώτο Grand Slam της σεζόν καθώς όσοι περίμεναν έναν ενδεχόμενο τελικό μεταξύ των αδερφών Γουίλιαμς ή μεταξύ των Κλάιστερς και Ενάν, θα απογοητευτούν….

Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς μπορούν να συναντηθούν μόνο στα ημιτελικά, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των Βελγίδων (στα προημιτελικά ενδεχόμενο ραντεβού τους) που τοποθετήθηκαν στο κάτω μέρος του ταμπλό, έχοντας κακή παρέα τις Ρωσίδες Σάφινα, Κουζνέτσοβα, Ντεμεντίεβα και Σαράποβα αλλά και τη Γιάνκοβιτς.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, του ταμπλό και υπερασπίστρια του τίτλου Σερίνα Γουίλιαμς, στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Ούρσουλα Ραντβάνσκα και στο 2ο μια εκ των Κβίτοβα/Κράιμπας. Στον 3ο γύρο πιθανότατα το Νο32 του ταμπλό, Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο ενώ στον 4ο (φάση των "16") την Σαμάνθα Στόσουρ (Νο13). Στα προημιτελικά η 28χρονη Αμερικανίδα ενδέχεται να συναντήσει μια εκ των Αζαρένκα (Νο7) ή Ιβάνοβιτς (Νο20) και στα ημιτελικά ή τη μεγάλη αδερφή της Βίνους (Νο6) χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη από την Καρολίν Βοζνιάκι (Νο4).

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, γίνεται στην κυριολεξία… χαμός. Σάφινα, Γιάνκοβιτς (Νο8) Σαράποβα (Νο14), Κουζνέτσοβα (Νο3), Πενέτα (Νο12), Ντεμεντίεβα (Νο4), Κλάιστερς (Νο15) και Ζιστίν Ενάν.

Η Ντινάρα Σάφινα, Νο2 του ταμπλό και περσινή φιναλίστ, στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα ενώ στους "16" πολύ πιθανό φαντάζει το ραντεβού με τη Μαρία Σαράποβα.

Όσον αφορά την Ζιστίν Ενάν η οποία επιστρέφει (μέσω wild card) στη Μελβούρνη μετά το 2008, στον 1ο γύρο θα συναντήσει την Γερμανίδα, Κίρστεν Φλίπκενς ενώ στο 2ο αναπόφευκτο μοιάζει το μεγάλο ραντεβού με την άτυχη Έλενα Ντεμεντίεβα. Μια από τις δύο τενίστριες στα προημιτελικά ενδέχεται να συναντηθεί με την Κιμ Κλάιστερς η οποία στον 1ο γύρο αντιμετωπίζει μια qualifier ενώ στους "16" λογικά την Σβετλάνα Κουζνέτσοβα.

AO 2010 WOMEN’S DRAW (link)

AO 2010 WOMEN’S DRAW (pdf)

Video highlights
Previous articleΕύκολα τα φαβορί στο 1ο Ενωσιακό
Next articleΚλήρωση “βουνό” για Ναδάλ