Πανευτυχής που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη είναι ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος έδειξε με το “καλημέρα” τις προθέσεις που έχει στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν, επεκτείνοντας το αήττητο σερί του σε 16 ματς σε hard courts φέτος, επικρατώντας σχετικά εύκολα με 3-0 σετ του Ράιαν Χάρισον στην πρεμιέρα του US Open.
Έναν ξεκάθαρο στόχο έχει ο Ράφαελ Ναδάλ που είναι πάνω απ’τα Grand Slams και από τα λεφτά: να χαίρεται το παιχνίδι.
Αυτό είναι και το σημαντικότερο στοιχείο, μετά την επιστροφή του στη δράση τον περασμένο Φεβρουάριο έχοντας περάσει τους 7 δυσκολότερους μήνες της καριέρας του μακριά από τα courts.
Αυτή η δίψα για το τένις, η θέληση για επιστροφή στην κορυφή και ο ανταγωνισμός που λατρεύει, τον έχουν μετατρέψει σε μια ανίκητη πολεμική μηχανή από τη στιγμή που πάτησε και πάλι το πόδι του στα courts.
Με εξαίρεση την οδυνηρή ήττα του στον 1ο γύρο του Wimbledon, ο Ναδάλ έχει αγωνιστεί σε 11 τελικούς στα 12 τουρνουά που έχει πάρει μέρος φέτος, κατακτώντας 9 τίτλους ενώ η χθεσινή νίκη με 6-4, 6-2, 6-2 επί του Ράιαν Χάρισον ήταν η 16η συνεχόμενη φέτος σε hard court τουρνουά σε ισάριθμους αγώνες (16-0).
“Πάντα είχα τη θεωρία ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι ευτυχισμένος και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, να νιώθεις φρέσκος πνευματικά. Είμαι ευτυχισμένος με τη ζωή που κάνω. Είναι πολύ φυσιολογική. Προπονούμαι είτε στο γήπεδο είτε στο γυμναστήριο. Πηγαίνω για ψάρεμα. Παίζω γκολφ. Πηγαίνω σε πάρτυ. Όλα αυτά. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μια φυσιολογική ζωή. Όλα αυτά με κάνουν να αισθάνουμε πολύ καλά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι το καλό για όλους. Είναι όμως το σωστό για μένα” είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ, όταν ρωτήθηκε απ’τους δημοσιογράφους τι κάνει στη ζωή του και αισθάνεται ευτυχισμένος αλλά και για την διάσημη δίαιτα χωρίς γλουτένη που έχει μπει και στα courts.
Όσον αφορά για την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα, ο Ναδάλ είπε: “Κοιτάω κάθε μέρα ξεχωριστά. Σίγουρα ήταν πολύ καλό και για την καριέρα μου που κατέκτησα τους δύο τίτλους πριν το US Open γιατί ήταν σημαντικά τουρνουά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξω σπουδαίο τένις εδώ. Είναι διαφορετιικό τουρνουά. Ελπίζω να είμαι έτοιμος γι’αυτό. Ήταν σημαντική η νίκη σήμερα. Πάντα ο πρώτος γύρος είναι δύσκολος και οι συνθήκες ήταν αντίξοες εκεί έξω. Είμαι χαρούμενος που πέρασα, ήταν καλή αρχή για μένα”.
Ο Ναδάλ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Τζέιμς Μπλέικ ο οποίος τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι το US Open θα είναι το τελευταίο τουρνουά της καριέρας του μετά από 14 χρόνια στα courts.
“Ο Τζέιμς ήταν ένας απ’τους πιο χαρισματικούς τενίστες στο tour. Το στυλ παιχνιδιού του ήταν εντυπωσιακό. Είχε σπουδαίο σερβίς και το forehand του ήταν ένα από τα καλύτερα στο tour. Η εικόνα του ήταν άψογη. Είναι πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά και για το tour γενικά. Είναι πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος”








































