Ο Τόμι Χάας θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς αλλά και άτυχους τενίστες στον κόσμο. Ο 31χρονος Γερμανός πρωταθλητής που πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό 2009, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για πολλοστή φορά στην καριέρα του, αντιμετωπίζοντας έτσι μια και καλή το πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί ισχίο.
Αν δεν έχει χαθεί ο λογαριασμός, αυτό πρέπει να ήταν το τέταρτο σοβαρό χειρουργείο για τον Τόμι Χάας, ο οποίος θα είχε κάνει μια πολύ πιο μεγάλη καριέρα αν δεν ταλαιπωρούταν από συχνούς τραυματισμούς καθώς οι τενιστικές του ικανότητες είναι αδιαμφισβήτητες ενώ έχει χαρακτηριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία του αθλήματος.
Ο 31χρονος Γερμανός, Νο18 στην παγκόσμια κατάταξη, την περασμένη Παρασκευή χειρουργήθηκε από τον κορυφαίο γιατρό, σε τέτοιου είδους τραυματισμού, Dr. Marc J. Philippon στο Colorado προκειμένου να αποκαταστήσει μια και καλή το πρόβλημα στο δεξιό ισχίο.
"Έπρεπε να κάνω την εγχείρηση τώρα. Ο πόνος ήταν αφόρητος" δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Αμερικανός, πλέον, Τόμι Χάας ο οποίος θα απουσιάσει για αρκετούς μήνες από το tour της ATP.
Ο μάνατζερ του Χάας, Lars Schriewer, δήλωσε σχετικά: "Ο Τόμι εγχειρήστηκε από τον κορυφαίο γιατρό στον κόσμο. Είναι σε καλά χέρια και περιμένουμε απλά το τι θα γίνει με την πορεία της αποκατάστασής του".
Ο Τόμι Χαας έχασε ολόκληρη τη σεζόν το 2003 εξαιτίας δύο ξεχωριστών χειρουργικών επεμβάσεων στον δεξιό του ώμο ενώ και το 2008 έχασε αρκετό μέρος της χρονιάς, περνόντας την πόρτα του πόνου για τρίτη φορά.
Η επιστροφή του κατά τη διάρκεια του 2009 ήταν εντυπωσιακή καθώς εκτός του 12ου τίτλου της καριέρας του στο Gerry Weber Open στο Χάλε, πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία στο Wimbledon όπου ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον ανίκητο και μετέπειτα πρωταθλητή, Ρότζερ Φέντερερ. Το τέλος του 2009 βρήκε τον Χάας να τελειώνει για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο top20 της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο Χάας, πρώην Νο2 στον κόσμο, έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο Delray Beach Championships όπου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο σαν Νο1 του ταμπλό.
Από την ίδια εγχείρηση προσπαθεί να επανέλθει αυτόν τον καιρό και ο Νταβίντ Ναλμπαντιάν.