Ο "θρύλος" του Ρουμάνικου τένις, Ίλιε Ναστάσε παραιτήθηκε την Τρίτη από το προεδρικό αξίωμα της ομοσπονδίας αντισφαίρισης της χώρας του εξαιτίας ενός δημοσιεύματος Ρουμανικής εφημερίδας που τον κατηγόρησε ότι ξόδεψε πολλά λεφτά κατά τη διάρκεια του Davis Cup. Η εθνική ομάδα της Ρουμανίας, γνώρισε την ήττα με 5-0 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Γαλλίας στο Βουκουρέστι για τον 1ο γύρο του World Group στο Davis Cup. Ο Ναστάσε είπε επίσης πως παραιτήθηκε από την ομοσπονδία καθώς δεν μπόρεσε να αγοράσει εγκαταστάσεις προκειμένου να κτίσει μια ακαδημία τένις στη Ρουμανία που ήταν ο πρωταρχικός του στόχος όταν ανέλαβε την προεδρεία.

"Νικήθηκα από το δικαστικό σύστημα και από τον Ρουμάνικο Τύπο" είπε ο πρώην μεγάλος αστέρας του παγκοσμίου τένις και συνέχισε: "Αποφάσισα να παραιτηθώ καθώς δεν βρίσκω άλλο λόγο να είμαι ενεργός σε θέματα αθλητισμού στη χώρα μου".

Ο Ναστάσε είναι ο μεγαλύτερος τενίστας που έχει βγάλει ποτέ η Ρουμανία και έλαμψε στα court τη δεκαετία του ’70. Στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας βρισκόταν τα τελευταία 8 χρόνια.

Η ρουμανική εφημερίδα "Daily Evenimentul Zilei" τον κατηγόρησε ότι ξόδεψε πολλά χρήματα για υλικά κατά τη διάρκεια του Davis Cup αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο Ναστάσε έβγαλε και χρήματα από την όλη υπόθεση.

Video highlights
Previous articleΜε το δεξί ο Μάρει
Next articleΔεν παίζει με Σάμπρας ο Σάφιν