Ο σπουδαίος τελικός του Wimbledon 2009 μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Άντι Ρόντικ, εκτός από καρδιές "έσπασε" και πολλά ρεκόρ όπως αυτό του μεγαλύτερου σε games τελικού στην ιστορία των Grand Slams καθώς το championships point του Ελβετού ήρθε στο 30ο game της σπουδαίας αναμέτρησης.

O Ρότζερ Φέντερερ έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που φτάνει τα 15 Grand Slam, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας (από το 2002) το οποίο είχε ισοφαρίσει στο Παρίσι πριν ένα μήνα. Ο τελικός του Wimbledon, "έσπασε" πολλά ρεκόρ κατά τις 4 ώρες και 16 λεπτά που διήρκησε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Μεγαλύτερος σε διάρκεια games τελικός
Το παιχνίδι ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός Grand Slam αφού παίχτηκαν συνολικά 77 games στα 5 σετ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 71 games το 1927 στο Australian Open ενώ το προηγούμενο ρεκόρ στο Wimbledon ήταν 62 games, στον περσινό τελικό μεταξύ του Φέντερερ και του Ναδάλ.

Το μεγαλύτερο 5ο σετ
Ούτε λίγο ούτε πολύ, 30 games παίχτηκαν στο 5ο σετ του Κυριακάτικου τελικού, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία των Grand Slams. Το 16-14 του Φέντερερ καταγράφεται ως το απόλυτο ρεκόρ σε games του 5ου σετ με το προηγούμενο να είναι και πάλι το 1927 στην Αυστραλία (11-9).

Περισσότερα games σε ένα σετ
Επίσης, το 5ο σετ "έσπασε" και το ρεκόρ στα περισσότερα games σε ένα σετ σε τελικό Wimbledon. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 24 games στον τελικό του 1954 και του 1958.

Περισσότεροι άσοι του Φέντερερ
Ο Ρότζερ Φέντερερ εξαπέλυσε 50 άσους κατά τη διάρκεια του τελικού, τους περισσότερους που έχει σερβίρει ποτέ σε παιχνίδι και μόλις έναν λιγότερο από το ρεκόρ στο Wimbledon που ανήκει στον Ίβο Κάρλοβιτς με 51 άσους. Ο Φέντερερ είχε 39 άσους στον αξέχαστο αγώνα κόντρα στον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς στο Australian Open 2008.

Video highlights
Previous articleΟ Ρόντικ επέστρεψε για να μείνει
Next articleΤεράστια πτώση ο Παγδατής