Χαρούμενος που βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών, όπως χαρακτήρισε ο Ράφαελ Ναδάλ τον Ρότζερ Φέντερερ, δήλωσε ο 21χρονος Ισπανός σε γερμανική εφημερίδα ενόψει του Masters Series του Αμβούργο που ξεκινάει τη Δευτέρα.

"Για μένα ο Ρότζερ είναι ο καλύτερος όλων των εποχών και εγώ είμαι ο καλύτερος δεύτερος στον κόσμο" δήλωσε ο Ράφαελ Ναδάλ σε ένδειξη ανωτερότητας (ή κατωτερότητας;) στην Κυριακάτικη Die Welt και συνέχισε: "Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος αν γινόμουν κάποτε Νο1 όμως δεν θα μου γίνει εμμονή. Αν γίνει έγινε, αν δεν γίνει δεν πειράζει. Είμαι χαρούμενος που δίνω το 100%"

Ο Ναδάλ είναι στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από τον Ιούλιο του 2005 και μέχρι σήμερα βρίσκεται πάντα στη σκιά του Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2004 βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου έχοντας κτίσει μια αυτοκρατορία δίχως προηγούμενο.

"Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Ρότζερ και ξέρω ότι κι αυτός με σέβεται" τόνισε ο 21χρονος αριστερόχειρας ο οποίος αναφέρθηκε και στην κόντρα που έχει με την ATP για το πρόγραμμα των τουρνουα: "Είναι μεγάλο λάθος πως τα τέσσερα από τα πέντε σημαντικότερα χωμάτινα τουρνουά (Βαρκελώνη, Μόντε Κάρλο, Ρώμη, Αμβούργο) γίνονται μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Το καλεντάρι καταστρέφει τα ευρωπαϊκά τουρνουά και ειδικά εμάς τους παίκτες. Ελπίζω η ATP να κάνει αυτό για το οποίο φτιάχθηκε. Να προστατεύει τους παίκτες".

Video highlights
Previous articleΥπέρ του Ράφα και Νόλε
Next articleΠλώρη για κορυφή