Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκαν οι Βρετανοί τον Πιτ Σάμπρας στην πρώτη παρουσία του Αμερικανού στο Λονδίνο, μετά το 2002. Ο 37χρονος Πιτ έδειξε ότι το τένις δεν ξεχνιέται επικρατώντας άνετα με 2-0 σετ του άλλου "θρύλου" του αμερικανικού τένις, Τζον ΜακΕνρό στο πολυτελέστατο Royal Albert Hall για τη διοργάνωση του BlackRock Masters.

Λένε ότι ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος και ο Πιτ Σάμπρας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το ρητό. Ο Αμερικανός, κάτοχος 7 τίτλων στο Wimbledon, επέστρεψε στο Λονδίνο για πρώτη φορά μετά το 2002 και έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει εξίσου καλά την ρακέτα την οποία είχε μετατρέψει σε ένα φονικό όπλο κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του στα court τη δεκαετία του ’90.

Με εξαιρετικά service games και απόλυτη κυριαρχία από την baseline αλλά και κοντά στο φιλέ, ο Σάμπρας επιβλήθηκε 6-3, 6-4 του ΜακΕνρό και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό που ανταποκρίθηκε και γέμισε τις κερκίδες του εκθαμβωτικού Royal Albert Hall. Σύμφωνα με τον Σάμπρας, ο ΜακΕνρό έπαιξε το καλύτερο τένις απέναντι στον κάτοχο 14 Grand Slam τίτλων όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τον συμπατριώτη του.

"Αρκετοί μου είχαν μιλήσει για το Royal Albert Hall και για το πόσο φανταστικά είναι να αγωνίζεσαι εδώ. Πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος. Έχω αποσυρθεί εδώ και έξι χρόνια και είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίζω μπροστά σε τέτοιο κοινό. Ήταν μια διασκεδαστική μέρα για το τένις" τόνισε ο Πιτ Σάμπρας ο οποίος στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του "αγέραστου" Τζον ΜακΕνρό.

"Το να είσαι 49 ετών και να μπορείς να παίξεις τόσο αποτελεσματικά το service-volley αλλά και να τρέχεις τόσο γρήγορα στο court, είναι κάτι το εκπληκτικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Τζον γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις τόσο καλά στα 49. Ξέρω ότι προπονείται συχνά και αυτό ανταμοίβεται. Είμαι εντυπωσιασμένος" υπογράμμισε ο Σάμπρας ο οποίος πρόσφατα αποφάσισε να πάρει μέρος στα τουρνουά της σειράς BlackRock Masters.

Ο Πιτ Σάμπρας ο οποίος βρίσκεται στο Νο13 της κατάταξης του BlackRock Masters, έχει στα σχέδιά του να επισκεφθεί το Wimbledon, εκεί όπου έζησε ονειρικές στιγμές και πανηγύρισε 7 τίτλους.

Ο Τζον ΜακΕνρό βρίσκεται στο Νο7 της κατάταξης ενώ πάντα πρώτος παραμένει ο big server, Γκόραν Ιβανίσεβιτς.

Video highlights
Previous articleΠάνε πακέτο
Next articleΟι Πατριώτες…