Mετά από τον πιο σημαντικό μήνα της ζωής του, τόσο μέσα όσο και έξω απ’το court, ο Ρότζερ Φέντερερ γιόρτασε με μια "περίεργη" νίκη την επιστροφή του στη δράση της ATP. Ο 28χρονος, μπαμπάς πλέον, Ελβετός νίκησε με 2-0 σετ τον Φρέντερικ Νιεμέγιερ με τον 33χρονο Καναδό, Νο487 στον κόσμο (!!) να παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας του κόντρα στον κορυφαίο όλων των εποχών.

Απελευθερωμένος, χαλαρός και με διάθεση για φανταστικό τένις ειδικά στο τέλος του αγώνα, ο Ρότζερ Φέντερερ ξέχασε την τραγική σεζόν που είχε στις σκληρές επιφάνειες στο ξεκίνημα του 2009 και παρόλο που απέναντί του βρέθηκε ένας τενίστας που απέχει 486 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, έδειξε ότι δικαίως θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου (!!!) Αμερικανικού Όπεν.

Ο Φέντερερ ο οποίος στις 23 Ιουλίου έγινε μπαμπάς εις διπλούν, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε μπει στο πρωτοσέλιδο της ιστορίας του παγκοσμίου τένις κατακτώντας τον 15ο τίτλο του Grand Slam μετά τη νίκη επί του Άντι Ρόντικ με 3-2 σετ στον συγκλονιστικό τελικό του Wimbledon, επικράτησε 7-6(3), 6-4 του Φρέντερικ Νιεμέγιερ με τον Καναδό να εμπνέεται απίστευτα από τον αντίπαλό του και στα γεράματα να παίζει το τένις της ζωής του…

Ο Ρότζερ Φέντερερ στο ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να αποδώσει τα αναμενόμενα. Έχοντας απέναντί του έναν εξαιρετικό Νιεμέγιερ ο οποίος αντλούσε δύναμη από τους συμπατριώτες του που γέμισαν το κεντρικό court, ο 28χρονος Ελβετός ξόδεψε αρκετά forehand στο φιλέ και εκτός βασικής γραμμής ενώ και οι επιστροφές του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και καλύτερος με αποκορύφωμα τα τελευταία games της αναμέτρησης όπου έδωσε ρεσιτάλ με απίστευτα όμορφους winners.

Στο 1ο σετ οι δύο τενίστες έσωσαν από ένα break point και οδηγήθηκαν στο tie break, εκεί όπου μίλησε η ποιότητα του Φέντερερ. Στο 2ο σετ ο Ελβετός πραγματοποίησε το μοναδικό break στο 7ο game του σετ και έφτασε έτσι στη νίκη και την πρόκριση στους "16" μετά από 1 ωρά και 26 λεπτά.

"Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου σήμερα. Μετά από 5-6 εβδομάδες χωρίς παιχνίδι, σίγουρα στην αρχή είσαι λίγο αργός στις αντιδράσεις και στις επιστροφές σου. Εύχομαι να είχα καλύτερες επιστροφές στα σερβίς του, όμως και ο Φρέντερικ σέρβιρε πολύ καλά σήμερα. Η Μίρκα είναι τέλεια και τα πηγαίνει μια χαρά. Και εγώ είμαι πολύ καλά με τα παιδιά" τόνισε ο Φέντερερ μετά το τέλος του αγώνα και περιμένει πλέον τον νικητή ανάμεσα στους Βαβρίνκα και Γκολουμπέβ για να μάθει τον αντίπαλό του στον 3ο γύρο.

Από την πλευρά του ο Νιεμιέγερ ο οποίος διανύει την τελευταία του σεζόν, δήλωσε: "Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική σήμερα. Είναι το τελευταίο μου παιχνίδι εδώ και είμαι χαρούμενος που έπαιξα στην κεντρική σκηνή σε ένα μεγάλο τουρνουά. Το διασκέδασα πολύ".

Τρίτη 11/8: 2ος γύρος Roger’s Cup
1-Federer (Switzerland) beat Niemeyer (Canada) 7-6(3) 6-4
4-Djokovic (Serbia) beat Polansky (Canada) 6-4 7-6 (6)
3-Murray (Britain) beat Chardy (France) 6-4 6-2
8-Davydenko (Russia) beat Mathieu (France) 7-6(4) 7-6(2) 

1oς γύρος
11-Gonzalez (Chile) beat Raonic (Canada) 4-6 7-6 6-4
Haas (Germany) beat Karlovic (Croatia) 4-6 7-6(3) 6-4
Hernych (Czech Republic) beat Benneteau (France) 6-2 6-3                   
Ferrer (Spain) beat Troicki (Serbia) 6-3 6-0 
Falla (Colombia) beat Sela (Israel) 6-4 3-6 6-3
10-Verdasco (Spain) beat Lopez (Spain) 6-1 6-7 6-1              
Kohlschreiber (Germany) beat 17-Berdych (Czech Republic) 7-6 6-7(9) 6-4
Golubev (Kazakhstan) beat 16-Stepanek (Czech Republic) 6-3 6-4           
Isner (U.S.) beat Levine (U.S.) 6-3 6-4
Hanescu (Romania) beat Melzer (Austria) 6-4 6-3
15-Robredo (Spain) beat Bogomolov Jr. (U.S.) 6-4 6-2
Carlos Ferrero (Spain) beat Hewitt (Australia) 6-1 6-4

ROGER’S CUP DRAW

Video highlights
Previous articleΈφτυσε αίμα η Ντινάρα
Next articleΉττα για Γεμουχίδη στο Iran F6