Άγνωστο παραμένει το πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο tour της WTA η Σερίνα Γουίλιαμς. Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό γόνατο και δεν έχει αγωνιστεί μετά την κατάκτηση του 11ου Grand Slam τίτλου της καριέρας της στο φετινό Australian Open.
Η 28χρονη Αμερικανίδα, την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Family Circle Cup στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό της, ελπίζοντας να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά χωμάτινα τουρνουά, ενόψει του Roland Garros.
Το τουρνουά Family Circle Cup θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στα green clay courts στο Τσάρλεστον και είναι της σειράς Premier με χρηματικό έπαθλο 700.000 δολάρια.
Εκτός της Γουίλιαμς, στο σπουδαίο τουρνουά δεν θα δώσουν το παρών άλλες δύο top30 τενίστριες της WTA. Ο λόγος για την κάτοχο του τίτλου, Σαμπίν Λισίτσκι (νίκησε πέρυσι στον τελικό την Καρολίν Βοζνιάκι) και την Μαρία Σαράποβα.
Η 19χρονη Γερμανίδα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερό αστράγαλο ενώ η Σαράποβα ταλαιπωρείται από elbow και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει στο tour, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να απουσιάσει και από το Roland Garros το οποίο ξεκινάει στις 23 Μαΐου.