Όλο και πιο δύσκολο γίνεται το έργο της επιστροφής της Μαρίας Σαράποβα στα courts. Η 22χρονη Ρωσίδα η οποία έχει αγωνιστεί μόλις μια φορά τους τελευταίους 7 μήνες, κι αυτή στο Διπλό, απέσυρε τη συμμετοχή της από τα δύο σπουδαία Premier τουρνουά της WTA σε Ρώμη και Μαδρίτη, καθώς το πρόβλημα στον ώμο την ταλαιπωρεί ακόμα.

Παρά τις αντίθετες προβλέψεις και τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή της Σαμίλ Τάρπιτσεφ ο οποίος είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι η Σαράποβα θα αγωνιστεί σίγουρα στο Roland Garros και σε μερικά τουρνουά πιο πριν, ο χρόνος πλέον δεν είναι με το μέρος της Ρωσίδας η οποία είναι πολύ πιθανόν να απουσιάσει από ένα ακόμη Grand Slam μετά το περσινό US Open και το φετινό Australian Open.

Η "Μάσα", σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η WTA, αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από τα δύο συνεχόμενα Premier τουρνουά της WTA σε Ρώμη και Μαδρίτη. Το πρώτο θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα (4/5), μετά το τέλος του Rome Masters των ανδρών ενώ το νεόφερτο Ισπανικό θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα.

Η Σαράποβα, πρώην Νο1 του κόσμου και κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων, δεν έχει αγωνιστεί ξανά στο Μονό από τον Αύγουστο του 2008 όταν τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του Roger’s Cup στο Μόντρεαλ. Η Ρωσίδα προσπάθησε να επιστρέψει στη δράση αγωνιζόμενη στις 12 Μαρτίου στο Διπλό του Indian Wells, όμως και πάλι δεν ήταν έτοιμη… Έκτοτε, κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να δώσει το παρόν στο Γαλλικό Όπεν στο τέλος Μαΐου.

Η απουσία αυτή των 7 μηνών, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της Σαράποβα στην παγκόσμια κατάταξη όπου καταλαμβάνει την 64η θέση.

Video highlights
Previous articleΕύκολα τα φαβορί στο Grand Prix
Next articleΌλοι οι καλοί χωράνε