Ο Άντι Μάρει έχοντας χάσει μόλις ένα σετ στους τρεις προηγούμενους γύρους, έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη συνέχεια του Wimbledon κάνοντας όνειρα ακόμη και για τον τελικό της σπουδαίας διοργάνωσης. Ο 21χρονος Σκωτσέζος , μετά την εξαιρετική εμφάνιση και νίκη που σημείωσε επί του Τόμι Χάας, τόνισε ότι οι φιλοδοξίες του δεν περιορίζονται στα προημιτελικά έχοντας στην άκρη του μυαλού του τον μεγάλο τελικό στο Όπεν της πατρίδας του.
"Ειλικρινά δεν σκέφτομαι να φτάσω μέχρι τα προημιτελικά. Ο στόχος μου είναι να δώσω το παρόν στον τελικό" είπε στους δημοσιογράφους ο Άντι Μάρει ο οποίος σε κάθε αγώνα που έχει δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση έχει την αμέριστη συμπαράσταση των συμπατριωτών του που μετατρέπουν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο το court που εμφανίζεται ο 21χρονος.
Μπορεί ο Μάρει να παρουσιάζεται υπέρμετρα αισιόδοξος, ωστόσο για να περάσει αρχικά στα προημιτελικά θα πρέπει πρώτα να περάσει το πτώμα του Ρισάρντ Γκασκέ και ο Γάλλος μόνο σαν πτώμα δεν εμφανίζεται στο Λονδρέζικο Όπεν. Μετά την απομάκρυνση του προπονητή του Έρικ Ντεμπλίκερ, ο 22χρονος Γάλλος έχει ξαναγεννηθεί πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις στο θεσμό.
Ο ίδιος έχει να πει γι’αυτό: "Μπορεί να μην παίζω το καλύτερο τένις που μπορώ αλλά σίγουρα αποδίδω πολύ καλό τένις. Παίζω ολοένα και καλύτερα, βήμα-βήμα. Είμαι μαχητικός. Σερβίρω καλά. Όλα είναι πιθανά στο τουρνουα…"
Ο Άντι Μάρει ενόψει της αναμέτρησης με τον Γκασκέ, τόνισε: "Ο Ρισάρντ δεν έχει κάνει και την καλύτερη χρονιά μέχρι τώρα αλλά παίζει πολύ καλύτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης. Εγώ οφείλω να παίξω το καλύτερο παιχνίδι μου αν θέλω να τον νικήσω…"