Τα χέρια τους τρίβουν οι διοργανωτές του τελευταίου μεγάλου τουρνουά προετοιμασίας πριν το Australian Open στο Σίδνεϊ, αφού ο πιο εμπορικός τελικός, επιβεβαιώθηκε. Τον τίτλο στο Sydney International θα διεκδικήσουν Χ.Μ. Ντελ Πότρο και Μπέρναρντ Τόμιτς, μετά τις νίκες τους επί των Τουρσούνοφ και Στακόφσκι αντίστοιχα.

Στον 25ο τελικό της καριέρας του θα αγωνιστεί ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, μετά τη straight sets νίκη επί του Ντιμίτρι Τουρσούνοφ στον πρώτο ημιτελικό του Sydney International την Παρασκευή.

Ο 25χρονος Αργεντινός, Νο1 του ταμπλό, παρουσιάστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του στο θεσμό και επικράτησε με 6-4, 6-2 του Ρώσου, Νο4 της διοργάνωσης, παίρνοντας το πρώτο εισιτήριο για το παιχνίδι του τίτλου.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον 18ο τίτλο του, αντιμετωπίζοντας τον υπερασπιστή του τίτλου, Μπέρναρντ Τόμιτς ο οποίος ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή επί του ανεβασμένου Σεργκέι Στακόφσκι στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας με 6-7(4), 7-5, 6-3 του Ουκρανού qualifier.

“Πιστεύω ότι έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα. Έπαιξα σπουδαία με το forehand και το σερβίς μου. Δεν έκανα εύκολα λάθη και ήμουν σταθερός από τη βασική γραμμή. Είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο του παιχνιδιού μου σήμερα. Ανυπομονώ για τον τελικό αύριο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντελ Πότρο ο οποίος, σύμφωνα με την κλήρωση του Australian Open, θα συναντήσει τον Ράφαελ Ναδάλ στα προημιτελικά του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Απ’την πλευρά του, ο Μπέρναρντ Τόμιτς που θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο blockbuster παιχνίδι του 1ου γύρου στη Μελβούρνη, χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να φτάσει στη νίκη επί του Στακόφσκι.

Ο 21χρονος Αυστραλός, Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης, έσωσε τα 7 απ’τα 8 break points του αντιπάλου του και έφτασε στη σπουδαία ανατροπή μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα στην κατάμεστη Ken Rosewall Arena των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Σίδνεϊ.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνίζομαι. Αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Πρέπει να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα. Την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισα, με κέρδισε εύκολα 6-3, 6-3. Ένιωσα ότι είχα ευκαιρίες σε εκείνο το ματς. Πρέπει να ψάξω τα χτυπήματά μου και να παίξω όπως έπαιξα στον 1ο γύρο και στα προημιτελικά για να κερδίσω” τόνισε ο κάτοχος του τίτλου, Τόμιτς ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης με τον Ντελ Πότρο το Σάββατο (10:30GR-OTE TV).

Στιγμιότυπα Τόμιτς-Στακόφσκι

Παρασκευή 10/01: Ημιτελικά Sydney International
Tomic (Australia) beat Stakhovsky (Ukraine) 6-7(4) 7-5 6-3
1-Del Potro (Argentina) beat 4-Tursunov (Russia) 6-4 6-2

SYDNEY INTERNATIONAL DRAW

Video highlights
Previous articleΤέλος το σερί του Φερέρ
Next articleJunior τουρνουά στο Varkiza Park