Σε αντίθεση με τους άλλους κορυφαίους της κατάταξης, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο αποφάσισε να παίξει την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα του Australian Open, αγωνιζόμενος στο Sydney International

Συνήθως, οι top τενίστες της κατάταξης προτιμούν να μην αγωνίζονται στην αμέσως προηγούμενη εβδομάδα από Grand Slam διοργάνωση.

Η έναρξη της αγωνιστικής σεζόν είναι πάντα ξεχωριστή περίπτωση αφού είναι μόλις δύο οι εβδομάδες επίσημων τουρνουά, πριν ξεκινήσει το πρώτο Major της χρονιά.

Το Australia Open θα διεξαχθεί 13 με 26 Ιανουαρίου 2014 και τα τουρνουά που προηγούνται διεξάγονται σε Ντόχα, Μπρισμπέιν, Τσενάι (πρώτη εβδομάδα της σεζόν) και Σίδνει, Όκλαντ (δεύτερη εβδομάδα).

Στο Apia International του Σίδνεϊ, θα αγωνιστεί ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο ως ο μοναδικός top10 και ένας απ’τους πέντε του top25 που θα συμμετάσχουν στο ATP World Tour 250 τουρνουά της μεγαλούπολης.

Ο 25χρονος που τερμάτισε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά το εξαιρετικό του τελείωμα στη φετινή σεζόν, προτίμησε να μην αγωνιστεί στην πρώτη εβδομάδα και θα πάει στη Μελβούρνη, έχοντας παίξει την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Νο13 του κόσμου, Νίκολας Αλμάγκρο και το Νο16, Φάμπιο Φονίνι είναι ακόμη δύο σημαντικά ονόματα του ταμπλό ενώ στο τουρνουά θα πάρουν μέρος επίσης και οι Γέρσι Γιάνοβιτς, Μάριν Τσίλιτς, Ράντεκ Στέπανεκ, Σαμ Κουέρι, Βάσεκ Πόσπισιλ, Γιάρκο Νιέμινεν, Ζουλιέν Μπενετό και Φλόριαν Μάιερ.

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να δώσουν wild card στον υπερασπιστή του τίτλου, Μπέρναρντ Τόμιτς ο οποίος βρίσκεται στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης και για δυο θέσεις, δεν έπιασε το cut-off της διοργάνωσης (Νο49).

Δεν αποκλείεται, μια ακόμη wild card να δοθεί στον Νικ Κύργιο.

Η επίσημη λίστα συμμετοχών

Juan Martin Del Potro (ARG)                 
Nicolas Almagro (ESP)                               
Fabio Fognini (ITA)                                      
Jerzy Janowicz (POL)                                  
Andreas Seppi  (ITA)                                   
Dmitry Tursunov (RUS)                            
Vasek Pospisil (CAN)                                  
Julien Benneteau (FRA)                            
Marin Cilic (CRO)                                           
Marcel Granollers (ESP)                            
Jarkko Nieminen (FIN)                               
Florian Mayer (GER)                                    
Carlos Berlocq (ARG)                                  
Radek Stepanek (CZE)                              
Denis Istomin (UZB)                                    
Sam Querrey (USA)                                     
Lukas Rosol (CZE)                                        
Pablo Andujar (ESP)                                    
Joao Sousa (POR) 

Video highlights
Previous articleΣτόχος το Australian Open
Next articleΣυνεχίζουν Σταν και Μάγκνους