Ο Αλεξάνδρος Γιακούποβιτς, No2 της Ελλάδας στην ATP, θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του και η Άννα Γερασίμου τον 4ο δικό της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις Ανδρών- Γυναικών, οι αγώνες του οποίου (κυρίως ταμπλό) ξεκίνησαν την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης.

Νικητής στη διοργάνωση το 2003, το 2006, το 2008 και το 2009, ο Γιακούποβιτς τοποθετήθηκε Νο 1 στο ταμπλό και θα έχει ως κύριους αντιπάλους, στην προσπάθειά του να μείνει στο «θρόνο», τους Πάρη Γεμουχίδη (Νο 2), Μανόλη Γλέζο (Νο 3), Χάρη Καπόγιαννη (Νο 4), Τέλη Μουράτογλου (Νο 5) και Νίκο Σερκεδάκη (Νο 6).

Η Άννα Γερασίμου από την πλευρά της, πρωταθλήτρια το 2005, το 2006 και το 2007, η οποία έχει ανακοινώσει την απόσυρσή της από τα κορτ στο τέλος της χρονιάς, είναι το Νο 1 στο ταμπλό των Γυναικών έχοντας πίσω της, τις Αφροδίτη Λατινοπούλου (Νο 2), Εύα Ρούσση (Νο 3), Αγνή Στεφάνου (Νο 4), Δέσποινα Βογάσαρη (Νο 5), Κωνσταντίνα Τσαλδάρη (Νο 6).

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε την Παρασκευή με την διεξαγωγή προκριματικών στο Απλό Ανδρών. Συμμετείχαν 45 τενίστες και το «εισιτήριο» για το κυρίως ταμπλό πήραν οι εξής 16: Βλατάκης, Πουρανόπουλος, Ανδρουτσέλης, Σταμένος, Στεργιούλης, Βάρφης, Μπισμπίκος, Κούτρας, Ντίρζου, Καραβασίλης, Σαρακηνός, Σαγιούν, Ραπτοδήμος, Σπύρου, Καλλίνικος, Προκοπάκης.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη απουσία του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, Θοδωρή Αγγελίνου ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού αλλά και της πολύ μικρής συμμετοχής, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, στα προκριματικά της διοργάνωσης των ανδρών (στις γυναίκες δεν χρειάστηκαν καν προκριματικούς αγώνες.

Αρνητική εντύπωση έχουν προκαλέσει (και πάλι) τα πολύ μικρά χρηματικά έπαθλα των νικητών καθώς πρόκειται για το σπουδαιότερο, τουλάχιστον στα χαρτιά, εγχώριο πρωτάθλημα της ΕΦΟΑ… Ο 5ος, 6ος, 7ος και 8ος Πανελληνιονίκης θα πάρουν από 50€!

ΜΕN’S DRAW

WOMEN’S DRAW

Video highlights
Previous articleΚαι με τη βούλα Ανακόν!
Next articleΕύκολα τα φαβορί στη Φιλοθέη