Κόντρα στη Μόνικα Νικουλέσκου θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο Miami Open η Σερίνα Γουίλιαμς η οποία είχε δυσκολευτεί από τη Ρουμάνα στην προ ημερών συνάντησή τους στον αντίστοιχο γύρο του BNP Paribas Open, στην επιστροφή της Αμερικανίδας στο Indian Wells μετά από 14 χρόνια!
Πρεμιέρα είχαμε την Τρίτη στο Key Biscayne, με αγώνες για τον 1ο γύρο των γυναικών, στο δεύτερο συνεχόμενο Premier Mandatory τουρνουά στο WTA Tour.
Η Σερίνα Γουίλιαμς είναι η τενίστρια με τις περισσότερες κατακτήσεις στο τουρνουά του Μαϊάμι το οποίο είναι το πιο κοντινό στο σπίτι της, στην Palm Beach της Φλόριντα.
Το Νο1 του κόσμου, μετράει 7 τίτλους στο Miami Open ενώ έχει κατακτήσει τους δύο τελευταίους το ’13 και το ’14.
Από τους αγώνες της Τρίτης, ξεχώρισε η νίκη της Μόνικα Νικουλέσκου η οποία θα έχει την ευκαιρία να παίξει άλλον έναν αγώνα απέναντι στη θρυλική Γουίλιαμς.
Η 27χρονη Ρουμάνα, Νο70 στον κόσμο, επικράτησε με 7-6(1), 6-1 της γηπεδούχου Σέλμπι Ρότζερς και σφράγισε το ραντεβού με τη Σερίνα Γουίλιαμς που περίμενε στο 2ο γύρο.
Οι δύο γυναίκες, είχαν συναντηθεί πριν δύο εβδομάδες στον ίδιο γύρο του BNP Paribas Open, όπου η Γουίλιαμς επέστρεφε μετά από 14 χρόνια στο τουρνουά και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Νικουλέσκου και στάθηκε ανταγωνιστικά απέναντι στην αντίπαλό της, πριν ηττηθεί τελικά 7-5, 7-5 απ’τη Σερίνα.
“Είχα παίξει καλά απέναντι στη Σερίνα. Είναι απίστευτη τενίστρια. Όταν πετάει τη μπάλα για να σερβίρει, δεν ξέρεις ακριβώς που θα χτυπήσει. Απλά μαντεύεις. Γι’αυτό βγάζει τόσους άσους. Προσπαθούσα να επιστρέψω όσες περισσότερες μπάλες μπορούσα, όμως συνέχεια μου έβγαζε άσους” είπε η Νικουλέσκου ενόψει του δεύτερου ραντεβού της με τη Γουίλιαμς.
Σε άλλους αγώνες της Τρίτης, η 15χρονη Αμερικανίδα, Σίσι Μπέλις, εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή κλήρωση και επικράτησε με 6-2, 6-2 της 18χρονης Ολλανδέζας, Ίντι ντε Βρουμ που επίσης αγωνίζεται με wild card στο τουρνουά.
Η Μπέλις κατάγεται απ’το Σαν Φρανσίσκο και έχει προϋποθέσεις για λαμπρή καριέρα, αφού είναι μόλις 15 ετών, βρίσκεται στην 211η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (Νο1 στα juniors), έχει παραστάσεις από WTA και αντέχει από τώρα στο κορυφαίο επίπεδο.
Στο 2ο γύρο, η Σίσι Μπέλις θα αντιμετωπίσει την Ζαρίνα Ντίγιας.
Νίκη και για την 17χρονη Ισπανίδα, Νο419 στον κόσμο, Πάολα Μπαντόσα Γκίμπερτ η οποία επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-1, 6-1 της Πέτρα Τσέτκοφσκα, Νο89 της κατάταξης και θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπάρμπορα Ζαχλάβοβα Στρίκοβα στον επόμενο γύρο.
Κουρούμι Νάρα, Μπογιάνα Γιοβανόφσκι και Κριστίνα Μλαντένοβιτς, μεταξύ των τενιστριών που πήραν την πρόκριση για το 2ο γύρο της διοργάνωσης.
.@AnaIvanovic having fun at #MiamiOpen media day pic.twitter.com/ccUaGM0gsL
— Miami Open (@MiamiOpenTennis) March 24, 2015
Τρίτη 24/03: 1ος γύρος Miami Open
Nara (Japan) beat Tomljanovic (Croatia) 6-4 6-3
Jovanovski (Serbia) beat Barthel (Germany) 3-6 6-3 6-2
Smitkova (Czech Republic) beat Vikhlyantseva (Russia) 0-6 7-5 6-2
Mladenovic (France) beat Koukalova (Czech Republic) 6-4 6-4
Kanepi (Estonia) beat Abanda (Canada) 6-2 6-3
Larsson (Sweden) beat Shvedova (Kazakhstan) 6-4 7-6(4)
Badosa (Spain) beat Cetkovska (Czech Republic) 6-1 6-1
Niculescu (Romania) beat Rogers (U.S.) 7-6(1) 6-1
Knapp (Italy) beat Siniakova (Czech Republic) 6-2 6-0
Bellis (U.S.) beat de Vroome (Netherlands) 6-2 6-2
Brengle (U.S.) beat Krunic (Serbia) 6-0 6-2
Schmiedlova (Slovakia) beat Hercog (Slovenia) 6-3 6-2
MIAMI OPEN DRAW | Order of Play