Ράφαελ Ναδάλ Η συμμετοχή των εφτά πρώτων της παγκόσμιας κατάταξης στο τουρνουά του Ντουμπάι που κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου, ανάγκασε τον Ράφαελ Ναδάλ να κατατάξει το συγκεκριμένο τουρνουά σε κατηγορία Grand Slam τονίζοντας ότι ίσως είναι και δυσκολότερο καθώς διαρκεί μόλις μια βδομάδα. Το Νο2 του κόσμου δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη χρονιά. Ένας από τους βασικούς στόχους της σεζόν σταμάτησε στο τοίχος που όρθωσε ο Τζο Βιλφριέντ Τσονγκά νικώντας τον Ισπανό στα ημιτελικά του Australian Open. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμα, ο Ναδάλ έκανε την επανεμφάνισή του στο τουρνουά του Ρότερνταμ όμως και εκεί δεν μπόρεσε να διακριθεί γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον 2ο, μόλις, γύρο του ABN-AMRO.

Το "beast" (θηρίο), όπως τον χαρακτηρίζουν φίλοι και εχθροί εξαιτίας των απίστευτων σωματικών προσόντων του, προετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο ραντεβού στο Ντουμπάι εκεί όπου θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι εφτά πρώτοι τενίστες στην παγκόσμια κατάταξη γεγονός που ανάγκασε τον Ναδάλ να κατατάξει το συγκεκριμένο τουρνουά στην κατηγορία Grand Slam.

"Είναι εκπληκτικό. Θα αγωνιστούν οι εφτά καλύτεροι τενίστες. Μάλλον είναι πιό δύσκολο να το κατακτήσει ακόμα και από Grand Slam γιατί διαρκεί μόλις έξι μέρες και όχι 14" τόνισε ο Ναδάλ στην τοπική εφημερίδα "Xpress" και συνέχισε δηλώνοντας έτοιμος για την πρόκληση: "Θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος και θα είναι συναρπαστικό να διεκδικήσω το τρόπαιο μαζί με τους top παίκτες στον κόσμο. Δεν ανυσηχώ καθόλου για το κακό ξεκίνημα στη χρονιά. Έχω παίξει καλά μέχρι τώρα και έχω πάρει καλά αποτελέσματα. Έφτασα στον τελικό στην Ινδία και στα ημιτελικά της Μελβούρνης. Θα μπορούσα να τα είχα πάει καλύτερα αλλά ακόμα και έτσι είμαι ευχαριστημένος με το ξεκίνημά μου το 2008".

Όσον αφορά το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει το πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, ο Ναδάλ, για ακόμη μια φορά, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο: "Έκανα την καλύτερή μου χρονιά πέρυσι το 2007 και το πρόβλημα που αντιμετώπιζα ήταν το 2005. Οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το γόνατό μου. Έχει ήδη ξεπεραστεί."

Video highlights
Previous articleΕκτός Ακαπούλκο ο Μόγια
Next articleΜην το κάνεις όπως η Μαρία