Η επιστροφή της Ελβετίας στο World Group του Davis Cup είναι ο νούμερο ένα στόχος για τον Ρότζερ Φέντερερ αυτή τη στιγμή, ωστόσο τον Ελβετό απασχολεί ένα σημαντικότερο αλλά και δυσκολότερο επίτευγμα που δεν είναι άλλο από την επιστροφή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Ο πρωταθλητής για 5η συνεχόμενη χρονιά στο US Open, βρίσκεται αυτή την εποχή στην γενέτειρά του, την Βασιλεία όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσει να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup στα play of με το Βέλγιο. Οι συμπατριώτες του ανυπομονούν να τον δουν και πάλι με τα χρώματα της Ελβετίας μετά την εντυπωσιακή υποδοχή που του επεφύλαξαν την περασμένη εβδομάδα στο δημαρχείο της Ελβετικής μεγαλούπολης.

"Η διοργάνωση του Davis Cup είναι κατά κάποιον τρόπο, παρόμοια με αυτή των Ολυμπιακών. Ήταν ένα όνειρο για μένα να κατακτήσω το χρυσό στο Διπλό μαζί με τον Σταν αν και απογοητεύτηκα με τον αποκλεισμό μου στο Μονό. Έχουμε καλή ομάδα τώρα. Είναι ωραίο σενάριο να επιστρέφω στην Εθνική μετά το χρυσό στο Πεκίνο και την κατάκτηση του US Open και να το γιορτάζω με τους συμπατριώτες μου" τόνισε αρχικά ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός ο οποίος μετά από 4.5 χρόνια είδε τον Ράφαελ Ναδάλ να τον "γκρεμίζει" από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Νο1 της ATP που είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός του στόχος: "Δεν ξέρω αν του χρόνου παίξω στο Davis Cup. Πρέπει πρώτα να προκριθούμε στο World Group. Το πρόγραμμα των τουρνουά του χρόνου θα είναι λίγο περίεργο και όπως ξέρετε η επανάκτηση της 1ης θέσης της κατάταξης είναι ο κύριος στόχος μου".

Video highlights
Previous articleΡώσικη ρουλέτα
Next articleΠροβάδισμα δια χειρός Ράφα