Η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα και η Ντινάρα Σάφινα κατάφεραν να "τελειώσουν" γρήγορα τις αντιπάλους τους και έτσι η βροχή που ξανά ξεκινησε στο Παρίσι δεν τις εμπόδισε να πάρουν το εισιτήριο για το 2ο γύρο του Roland Garros. Το Νο4 του κυρίως ταμπλό, Κουζνέτσοβα επικράτησε άνετα 2-0 της Γιαπωνέζας, Νακαμούρα ενώ με το ίδιο σκορ η θριαμβεύτρια του Βερολίνου, Ντινάρα Σάφινα επιβλήθηκε της Ουκρανής, Καταρίνα Μπονταρένκο.

Η Κουζνέτσοβα, φιναλίστ στη διοργάνωση του 2006, χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 5 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Αικο Νακαμούρα με 6-2, 6-3 και να πάρει το εισιτήριο για το 2ο γύρο του ιστορικού θεσμού. Η 23χρονη Ρωσίδα είχε πολύ κακό ποσοστά στο 1ο σερβίς (53%) παρόλαυτά με όπλο τις καλές επιστροφές και την αδυναμία της αντιπάλου της, κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία της στη διοργάνωση. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Βάνια Κινγκ/Βιολέτ Χακ.

Η συμπατριώτισσά της, Ντινάρα Σάφινα επίσης δε συνάντησε δυσκολίες κόντρα στην Μπονταρένκο την οποία νίκησε με 6-1, 6-3 και περιμένει τη νικήτρια της αναμέτρησης Ριμπαρίκοβα/Σπρεμ στο 2ο γύρο του θεσμού.

Η βροχή που πέφτε από το πρωί στο Παρίσι έχει δυσχερένει πολύ το έργο των διοργανωτών με τις αναβολές σε όλα τα παιχνίδια να διαδέχονται η μια την άλλη.

Video highlights
Previous articleΗ αποθέωση, τα δάκρυα, το αντίο
Next articleΕπεισοδιακή Δευτέρα