Με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό από το ATP Tour για 28 ημέρες, εφόσον υποπέσει σε νέο παράπτωμα τους επόμενους έξι μήνες, τιμωρήθηκε ο Νικ Κύργιος από την ATP, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διοργανώτρια αρχή του ανδρικού επαγγελματικού τένις για την κακή συμπεριφορά του Νικ στο Μόντρεαλ.

Πολύ ακριβά πληρώνει την απερισκεψία και την κακή του συμπεριφορά ο Νικ Κύργιος.

Το χυδαίο σχόλιο “Ο Κοκκινάκης πηδούσε την κοπέλα σου” που είπε στον Στάνισλας Βαβρίνκα, στην μεταξύ τους αναμέτρηση για το 2ο γύρο του Rogers Cup αλλά και οι φωνές σε ένα ball kid, στοίχισαν ακριβά στον 20χρονο Ελληνοαυστραλό ο οποίος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 28,000 δολαρίων ενώ θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση και αναμένεται να τιμωρηθεί με αποκλεισμό, αν επιδείξει απρεπή συμπεριφορά το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, αν ο Κύργιος προκαλέσει με τη συμπεριφορά του το επόμενο εξάμηνο, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός μήνα από το ATP Tour, σε μια ιδιαίτερα σκληρή τιμωρία που δεν έχει επιβληθεί σε κανέναν τα τελευταία χρόνια.

“Η ποινή αυτή θα παραγραφεί, αν ο αθλητής τους επόμενους μήνες δεν τιμωρηθεί με νέο πρόστιμο από λεκτική ή σωματική κακοποίηση ή δεν δεχθεί πρόστιμα πάνω από 5,000 δολάρια από τουρνουά της ATP” ανέφερε η ανακοίνωση της ATP.

Ο Κύργιος έχει ήδη τιμωρηθεί με το μέγιστο χρηματικό πρόστιμο 10,000 ενώ του επιβλήθηκαν επιπλέον 2,500 δολάρια γιατί έβαλε τις φωνές σε ένα ball kid.

“Το περιστατικό αυτό ήταν απαράδεκτο και επηρεάζει αρνητικά το άθλημά μας. Ο Νικ έχει εκφράσει τη λύπη του για το περιστατικό και έχει ζητήσει συγνώμη, καταλαβαίνοντας ότι έχει την ευθύνη των πράξεών του. Με αυτό δεδομένο, πιστεύω ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να κερδίσει και πάλι το σεβασμό μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκέιλ Ντέιβιντ Μπραντσοου, πρόεδρος της επιτροπής πειθαρχικών παραπτωμάτων της ATP.

Video highlights
Previous articleΠρεμιέρα στο Aridea Cup
Next articleΜοιράζει εγκεφαλικά! – VIDEO