Να ξεχάσει το συντομότερο δυνατό το "καταραμένο 2008" και να αφοσιωθεί στην προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, επιθυμεί ο Μάρκος Παγδατής. Οι αλλαγές που έκανε ο 23χρονος Κύπριος πρωταθλητής στο τεχνικό του επιτελείο, κινούνται προς αυτή την κατέθυνση με τον Πίτερ Λούντγκρεν να αποτελεί παρελθόν.

Πολλές αλλαγές και φρέσκος αέρας πνέει στο στρατόπεδο του Μάρκου Παγδατή ενόψει του 2009. Ο Κύπριος πήρε μια σημαντική απόφαση, μετά από 10 χρόνια παρουσίας και σκληρής προπόνησης στην ακαδημία του Μουράτογλου, να αλλάξει τρόπο δουλειάς και έγινε μέλος της διάσημης ομάδας Legardere η οποία είναι επίσημος συνεργάτης της ακαδημίας του Νικ Μπολετιέρι στη Φλόριντα.

Ο Μάρκος έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα η οποία αποτελείται από επιστήμονες παντός είδους (προπονητές, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους, γυμναστές) και θεωρείται ότι καλύτερο υπάρχει παγκοσμίως σε εγκαταστάσεις και εξελιγμένους τρόπους προπόνησης.

Ο 23χρονος Κύπριος πρωταθλητής θα είναι στην ίδια ομάδα με τους Ρισάρντ Γκασκέ, Πολ Ανρί Μαθιέ, Μίκαελ Λοντρά και Νίκολας Μαχού οι οποίοι επίσης ανήκουν στην Legardere. Μάλιστα ο Μάρκος αποτελεί τον μοναδικό μη Γάλλο της ομάδας με τους ανθρώπους της Legardere να κάνουν ανοίγματα και σε παίκτες εκτός χώρας.

Ο Αρνό Λεγκαρντέρε, ιδρυτής της ομώνυμης ακαδημίας, δήλωσε σχετικά: "Είμαστε ενθουσιασμένη με την προσθήκη του Μάρκου. Ήθελε πολύ να ενταχθεί στην ομάδα και είναι τιμή μας που θα τον έχουμε μαζί μας. Η ομάδα Legardere ελέγχει προσεκτικά τους ξένους παίκτες που θέλουν να μπουν στην ομάδα".

Από την πλευρά του, ο Μάρκος Παγδατής, τόνισε: "Θέλω να παίξω και πάλι το καλύτερό μου τένις. Είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας Legardere και θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την σπουδαία δουλειά που έχει κάνει ο κ. Αρνό Λεγκαρντέρε".

Στο πλαίσιο της ένταξης του Μάρκου στην ομάδα, ο νέος προπονητής του 23χρονου Κύπριου θα είναι ο Ολιβιέρ Σούλες αντικαθιστώντας τον Πίτερ Λούντγκρεν που δεν "στέριωσε" στο πλευρό του Παγδατή.

Video highlights
Previous articleΠαίζει στο Davis Cup o Φέντερερ
Next articleΤο έτος Φέντερερ (Part ΙΙ)