Η διοργάνωση των WTA Finals στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και φέτος στη Σιγκαπούρη, όμως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η WTA θα ανακοινώσει που θα φιλοξενείται ο θεσμός από το 2019. Τρείς πόλεις είναι τα φαβορί για να αναλάβουν την διοργάνωση.

Οι τελικοί του γυναικείου Tour είναι σίγουρα μια διοργάνωση που έχει αμείωτο ενδιαφέρον και θεωρείται από τις πιο αμφίρροπες της χρονιάς.

Από το 2014 και μετά η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στη Σιγκαπούρη.

Η Ναταλία Καμελζόν όμως, Διευθύντρια της WTA, σε λίγο καιρό σκοπεύει να ανακοινώσει τη νέα έδρα των τελικών κάθε χρονιάς, καθώς δεν θα φιλοξενείται ο θεσμός πλέον στη Σιγκαπούρη, από το 2019.

Η κατάκτηση της Καρολίν Βοζνιάκι φέτος ήταν ένα από τα highlight της χρονιάς και το 2018 θα γίνει πιθανότατα για τελευταία φορά η διεξαγωγή των WTA Finals στη Σιγκαπούρη.

Μετά τη Ντόχα στην οποία γινόταν οι τελικοί κάθε χρονιά, πλέον και η Σιγκαπούρη θα περάσει στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τρεις είναι οι πόλεις οι οποίες διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις την διεξαγωγή των WTA Finals από το 2019 και μετά.

Η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η Σενζέν της Κίνας και η Πράγα της Τσεχίας.

Η Σιμόνα Χάλεπ από τη πλευρά της στο άκουσμα του ότι η Αγία Πετρούπολη είναι πολύ πιθανό να διοργανώσει τα WTA Finals 2019, έγραψε στο Twitter:

”Είμαι πολύ χαρούμενη που ακούω ότι η Αγία Πετρούπολη είναι μέσα στις τρεις υποψήφιες πόλεις για τη διεξαγωγή των τελικών το 2019.

Είναι από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο και δεν μπορώ να περιμένω ώστε να αγωνιστώ εκεί, στο St Petersburg Open, μετά το Αυστραλιανό Όπεν της Μελβούρνης.”

Δημήτρης Χαλιάπας

Video highlights
Previous articleΕκτός Αμπού Ντάμπι ο Ράφα!
Next articleΕκτός Μελβούρνης ο Αλιασίμε!