Το δεύτερο χωμάτινο Masters της σεζόν ξεκινάει στη Ρώμη και απορώ αν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι θα καταλήξει σε διαφορετικά χέρια από του Ράφαελ Ναδάλ. Έχοντας σαρώσει σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη όποιον βρέθηκε απέναντί του ο Ισπανός είναι το απόλυτο φαβορί και για το 4ο συνεχόμενο τρόπαιο στην Αιώνια Πόλη.

Αν ο Φέντερερ είναι ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, τότε ο Ράφα είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τενίστας ever, όσον αφορά τις χωμάτινες επιφάνειες. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι έχει τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις σε Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη ενώ αυτή τη βδομάδα υπερασπίζεται στη Ρώμη τρία συνεχόμενα τρόπαια. Με μοναδική «πληγή» το Masters στο Αμβούργο όπου δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ, ο Ναδάλ θα ταξιδέψει στο Παρίσι τέλος του Μάη να υπερασπιστεί και πάλι τρια συνεχόμενα Roland Garros.

Μοναδικός αντίπαλος του Ναδάλ στη Ρώμη, δεν είναι ούτε ο Φέντερερ ούτε ο Τζόκοβιτς. Είναι μόνο η κούραση από τις δύο συνεχόμενες εβδομάδες ασταμάτητου τένις. Γι’αυτό άλλωστε όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, καταριέται την ATP καθώς η διοργανώτρια αρχή του ανδρικού τένις έχει κάνει έτσι το καλεντάρι που δεν μπορεί να έχει 1-2 μέρες ξεκούρασης. Μετά το Masters στη Ρώμη, καπάκι ξεκινάει το τρίτο χωμάτινο Masters Series στο Αμβούργο εκεί όπου ο Ναδάλ έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την βαθμολογία του καθώς είναι το μοναδικό που δεν υπερασπίζεται φέτος.

Όσον αφορά τον Φέντερερ, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, όχι για να κατακτήσει το τρόπαιο αλλά για να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά. Ο Ελβετός απλά δεν πείθει…

Μαρίνος Ταχτσίδης – tachtsidis@tennis24.gr 

Video highlights
Previous articleΣήκωσε την κούπα ο Μίκκος
Next articleΤο πρώτο θύμα