Για 9η συνεχόμενη χρονιά (από το 2005!) ο Ράφαελ Ναδάλ θα συμμετάσχει στον τελικό του Monte Carlo Masters, μετά τη σπουδαία straight sets νίκη του κόντρα στον Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, με τον Γάλλο να πετάει φωτιές απ’τα μέσα του 2ου σετ, χωρίς ωστόσο αυτό να του επιτρέψει να κερδίσει έστω κι ένα σετ απέναντι στον Αυτοκράτορα του Μονακό!

Μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, μπορεί να έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη, μπορεί ο Τσονγκά να έβγαζε winners με κάθε πιθανό τρόπο στο 2ο σετ, ωστόσο ο Ναδάλ επιβεβαίωσε τον νόμο που ο ίδιος έχει γράψει όλα αυτά τα χρόνια στο χώμα: “Το χωμάτινο τένις είναι ένα άθλημα που παίζεται με δύο και στο τέλος κερδίζει πάντα ο Ναδάλ”.

Ο 26χρονος “δυνάστης” του Μόντε Κάρλο, κατάφερε να περιορίσει την αργοπορημένη έκρηξη του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά στον πρώτο ημιτελικό της διάσημης διοργάνωσης και με 6-3, 7-6(3) επί του Γάλλου, εξασφάλισε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15:00GR) εκεί όπου θα περιμένει έναν εκ των Τζόκοβιτς-Φονίνι.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 8 τροπαίων στο Πριγκιπάτο, φαινόταν να έχει ενοχλήσεις στο πρόσφατο πρόβλημα στην πλάτη, σερβίροντας πολύ πιο κάτω απ’τον μέσο όρο του σε ταχύτητα, ωστόσο πάλεψε σκληρά, όπως συνηθίζει άλλωστε και έβαλε στοπ στο εντυπωσιακό comeback του Τσονγκά στο 2ο σετ ο οποίος έσωσε 4 match points πριν τελικά λυγίσει στην ανωτερότητα του αντιπάλου του.

Ο 28χρονος Γάλλος, Νο8 στον κόσμο, επηρεάστηκε πολύ περισσότερο απ’τον Ναδάλ απ’τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στο Μονακό, με τον δυνατό αέρα και πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση για ενάμιση σετ στον ημιτελικό.

Απ’τη στιγμή, όμως, που ο  Ναδάλ προηγήθηκε 5-2 games στο 2ο σετ, ο Τσονγκά γύρισε το διακόπτη και άρχισε να βγάζει τον έναν winner μετά τον άλλον και μάλιστα με κάθε πιθανό τρόπο (forehand, backhand, drop shots, volley, άσοι..)

Έχοντας βάλει φωτιά στις εξέδρες και στο ματς, ο Τσονγκα ανέτρεψε το διπλό break του Ράφα και ισοφάρισε σε 5-5, έχοντας σώσει τα τρία πρώτα match points του Ναδάλ στο 5-3 0/40.

Στο 11ο game ο Ράφα είχε άλλη μια ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο σερβίς του Τσονγκά όμως την έσωσε και αυτή ο Γάλλος, στέλνοντας τον ημιτελικό στο tie break.

Ο Ναδάλ όφειλε να παίξει μεγάλο τένις για να κερδίσει τον Τσονγκά και αυτό ακριβώς έκανε στις τελευταίες κρίσιμες στιγμές του αγώνα, φτάνοντας στη σπουδαία επικράτηση μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, σε ένα ματς που φαινόταν πως θα τελείωσει εύκολα κι απλά για τον κορυφαίο τενίστα στο χώμα, όμως στο τέλος εξελίχθηκε σε θρίλερ…

Αυτή ήταν η 46η συνεχόμενη νίκη του Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο και η 8η επί του Τσονγκά σε 11 αναμετρήσεις (8-3).

nadal-tsonga-stats13.jpg

MONTE CARLO MASTERS DRAW

Video highlights
Previous articleΣύντομα στο top10 ο Ντιμιτρόφ
Next articleΞεκούραστος στον τελικό ο Νόλε