Άλλη μια εβδομάδα υπομονή θα πρέπει να κάνει η Ντινάρα Σάφινα για να πάρει το χρίσμα από την Σερένα Γουίλιαμς της νέας βασίλισσας στην WTA. Η 22χρονη Ρωσίδα στις 20 Απριλίου, όταν και θα ανακοινωθούν οι νέες κατατάξεις από τη διοργανώτρια αρχή του γυναικείου τένις, θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σάφινα θα γίνει η 19η τενίστρια που θα απολαύσει τις δάφνες του Νο1 της WTA ενώ μετά τη Μαρία Σαράποβα θα γίνει η δεύτερη Ρωσίδα που το καταφέρνει. Παράλληλα Μάρατ Σάφιν και Ντινάρα Σάφινα θα γίνουν τα πρώτα αδέρφια στην ιστορία του αθλήματος, που θα έχουν βρεθεί στην κορυφή της ATP και της WTA αντίστοιχα.

Η Γουίλιαμς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί στο Μαϊάμι τους περσινούς βαθμούς από την κατάκτηση του τίτλου και παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, ταξίδεψε στην Ισπανία με σκοπό να πάρει τον τίτλο και να αναπληρώσει το χαμένο βαθμολογικό έδαφος στο Andalucia Tennis Experience. Όμως, ο τραυματισμός της δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί όπως θα μπορούσε με αποτέλεσμα να δεχθεί την ήττα στον 1ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης από την Κλάρα Ζακοπάλοβα και παράλληλα την πτώση από την κορυφή του γυναικείου τένις.

Από την πλευρά της η Ντινάρα Σάφινα δέχθηκε με ενθουσιασμό την άνοδο στο Νο1 της WTA, παρόλο που δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο Grand Slam έχοντας παίξει σε δύο τελικούς, πέρυσι στο Roland Garros (l.Ivanovic) και φέτος στο Australian Open όπου ηττήθηκε εύκολα από τη Σερένα Γουίλιαμς.

"Είναι μεγάλη τιμή που θα ανέβω στο Νο1 του κόσμου και όνειρο για κάθε κορίτσι όταν ξεκινάει να παίζει τένις. Είναι ακόμα πιο ξεχωριστό για μένα από τη στιγμή που και ο αδερφός μου ο Μάρατ έχει βρεθεί στην ίδια θέση το 2000 στους άνδρες. Είμαι χαρούμενη που θα μοιραστώ το ίδιο κατόρθωμα με αυτόν" τόνισε η Ντινάρα Σάφινα.

Όσον αφορά τις ελληνικές παρουσίες στην WTA, η Άννα Γερασίμου σημείωσε άνοδο δύο θέσεων και βρέθηκε στο Νο206 ενώ η Λένα Δανιηλίδου κέρδισε τρεις θέσεις, καταλαμβάνοντας το Νο313 του κόσμου.

Μεγάλη άνοδο σημείωσε η Ειρήνη Γεωργάτου η οποία από το 717 ανέβηκε στο Νο667.

Video highlights
Previous articleOι αυξομειώσεις συνεχίζονται
Next articleΞανά Νο1 ο Οικονομίδης