Ένα εννιάχρονο κοριτσάκι στην Αυστραλία του απαγόρευσαν να παίζει τένις σε τοπικό tennis club της Μελβούρνης καθώς πολλοί αντίπαλοί της παραπονέθηκαν πως όταν παίζει φωνάζει, όπως ακριβώς κάνει και η Μαρία Σαράποβα στα παιχνίδια της. Η μικρή Λάουριν Έντουαρντς έχει σαν πρότυπο την Ρωσίδα πρωταθλήτρια και μεταξύ των άλλων, έχει κλέψει και τον ήχο που κάνει όταν χτυπάει την μπάλα. "Αισθάνομαι άνετα όταν κάνω αυτό τον θόρυβο. Δεν προσποιούμαι. Με κάνει να παίζω καλύτερα. Όταν δεν το κάνω, δεν μπορώ να παίξω" δήλωσε όσο πιό παιδικά μπορούσε η εννιάχρονη επίδοξη τενίστρια στο πλευρό της οποίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της, Ντάνκαν.

"Μου είπαν οτι αν δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα σταματήσει να φωνάζει, δεν μπορεί να παίξει τένις. Πως μπορώ να το εγγυηθώ εγώ αυτό; Το έκανε από πολύ μικρή. Έχει τη δική της προσωπικότητα" αποκρίθηκε ο πατέρας της μικρής και αναρωτήθηκε: "Τι να μπορούμε να κάνουμε; Να τις βάλουμε ταινία στο στόμα; Μια φορά αναγκάστηκα να την πάω σπίτι επειδή έκλεγε καθώς της έκαναν παράπονα στη μέση ενός αγώνα".

Ο ιδιοκτήτης του tennis club, Πολ Χάκετ, δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα: "Κανένας δεν της απαγορεύει να παίξει τένις. Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο από αυτό".

Ωστόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας "Northern Suburbs Junior", Ράσελ Μπάλντρι, τόνισε σχετικά: "Θα μπορούσαν απλά να της πουν να είναι λίγο πιο ήσυχη και όχι να το κάνουν ολόκληρο θέμα. Δεν είναι θέμα της ομοσπονδίας αλλά θα πρέπει να το συζητήσουμε ώστε να μην σταματήσει να παίζει τένις η μικρή".

Παρακολουθήστε το σχετικό video.

Video highlights
Previous articleTι Ντουμπάι, τι Grand Slam
Next articleΜίλησε η εμπειρία