Το σοβαρό παράπτωμα στο οποίο υπέσε η Σερίνα Γουίλιαμς κατά τη διάρκεια του φετινού ημιτελικού στο US Open με αντίπαλο την Κιμ Κλάιστερς όταν απείλησε την επόπτρια γραμμών εξαιτίας μιας υπόδειξης, θέτει υπό στενή παρακολούθηση την Αμερικανίδα η οποία τιμωρήθηκε επιπλέον και με το πρόστιμο ρεκόρ των 175.000 δολαρίων!

Η τιμωρία που περιμέναμε καιρό, όσον αφορά την κάκιστη συμπεριφορά της Σερίνα Γουίλιαμς στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, ανακοινώθηκε δια στόματος του εκτελεστικού διευθυντή των Grand Slams, Bill Babcock ο οποίος μίλησε τη Δευτέρα στο Associated Press.

Ο Babcock αποκάλυψε ότι η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια μπαίνει σε "διετή στενή παρακολούθηση" και πως σε περίπτωση που επαναλάβει παρόμοια συμπεριφορά σε οποιοδήποτε Grand Slam μέχρι το 2011, θα μπει σε εφαρμογή η τιμωρία της αποβολής από το US Open "εφ’όρου ζωής".

Οι διοργανωτές των τεσσάρων major θα προσέχουν τη συμπεριφορά της κορυφαίας Αμερικανίδας τενίστριας στις επόμενες 8 διοργανώσεις και αναλόγως θα πράξουν για το μέλλον της.

Παράλληλα η κάτοχος 11 Grand Slam τίτλων τιμωρήθηκε με το μεγαλύτερο χρηματικό πρόστιμο στην ιστορία του αθλήματος καθώς καλείται να πληρώσει 175.000 δολάρια για την απρεπή συμπεριφορά της ενώ το συγκεκριμένο ποσό μπορέι να μειωθεί στα 82.000 δολάρια αν η Σερίνα δεν σημειώσει κάποιο άλλο παράπτωμα μέχρι το 2011.

Ο Babcock είπε ότι το προηγούμενο μεγαλύτερο πρόστιμο σε Grand Slam ήταν 48.000 δολάρια στον Jeff Tarango το 1995 στο Wimbledon.

"Ορκίζομαι ότι θα πάρω το μπαλάκι και θα στο χώσω στον λαιμό. Με ακούς; Μά το Θεό θα το κάνω. Να εύχεσαι να μην το κάνω. Να το εύχεσαι.. Μα το Θεό" φαίνεται να είπε η 27χρονη Αμερικανίδα στην επόπτρια γραμμών, κουνόντας μάλιστα τη ρακέτα με απειλητικό τρόπο, όταν αυτή έδωσε foot fault στο σερβίς της Σερίνα το οποίο έδωσε match point στην Κιμ Κλάιστερς.  

Το επίμαχο βίντεο

Video highlights
Previous articleΤο κτήνος που έγινε αρνάκι…
Next articleΜας άνοιξε την όρεξη…