Η Σιμόνα Χάλεπ έφτασε και αυτή μια ανάσα από τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Όπεν της Μαδρίτης όπου είναι η υπερασπίστρια του τίτλου, ωστόσο, επικράτησε τελικά της σκληροτράχηλης Ρομπέρτα Βίντσι και απέφυγε ένα αρκετά μεγάλο κάζο!
Κάτι συμβαίνει αυτήν την εβδομάδα στη Μαδρίτη και τα φαβορί είτε αποκλείονται πρόωρα είτε κερδίζουν … αγκομαχώντας!
Μετά τους αποκλεισμούς των Καρολίνα Πλίσκοβα και Μαρία Σαράποβα, η Σιμόνα Χάλεπ “έπαθε” Κέρμπερ και δυσκολεύτηκε αφάνταστα να ξεπεράσει το εμπόδιο της έμπειρης Ροπέρτα Βίντσι ευρισκόμενη πίσω στο σκορ μέχρι και 5-2 στο τρίτο σετ.
Τελικά, με ψυχή και ρεσιτάλ χωμάτινου τένις προς το τέλος του ματς, απέφυγε μια οδυνηρή ήττα που θα σήμαινε και τεράστια απωλεια βαθμών ως υπερασπίστρια του τίτλου, νικώντας με 6-3, 2-6, 7-6(1).
Η Ρουμάνα που κάνει πολύ μέτρια χρονιά στην WTA αντιμετωπίζοντας και πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο μπήκε νευρικά στο ματς αντιμετωπίζοντας πληθώρα break point από την αρχή πριν τελικά το υποστεί με την Ιταλίδα να προηγείται με 3-2.
Μετά, έπαιξε το καλύτερό της τένις μέσα στην ημέρα κρατώντας πολύ βαθιά τις μπάλες της και βγάζοντας εντυπωσιακές άμυνες σπάζοντας και δύο φορές το σερβίς της Βίντσι για το 6-3.
Crunching forehand from @Simona_Halep! #MMOpen pic.twitter.com/dS9KeBeuI5
— WTA (@WTA) 9 Μαΐου 2017
Ωστόσο, οι αδυναμίες της επανήλθαν στο δεύτερο σετ.
Κακά servica games, πολλά αβίαστα λάθη που έφεραν έντονα νεύρα και πλήρης κατάρρευση προς το τέλος του σετ έδωσαν την ευκαιρία στη Βίντσι να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς σε νικητηριο σετ όπου όλα είναι ανοικτά.
Smooth work at the net from @Roberta_Vinci! #MMOpen pic.twitter.com/5EaEi87SJ1
— WTA (@WTA) 9 Μαΐου 2017
Και όλα πήγαιναν κατ’ευχή για το outsider!
Με συνταγή δεύτερου σετ και παίζοντας δείγμα από το τένις που την οδήγησε μέχρι τον τελικό του Αμερικανικού Όπεν πριν από δύο χρόνια, η Βίντσι ήθελε ένα game για να πάρει μια τεράστια νίκη καθώς προηγήθηκε με το ευρύ 5-2!
Ωστόσο, κάπου εκεί, στα όρια της ήττας δηλαδή, η Χάλεπ ξύπνησε, δείγμα του πνεύματος νικήτριας που σίγουρα διαθέτει και με ένα εξαιρετικό ντεμαράζ χωμάτινου τένις έστειλε το τρίτο σετ σε tie break στο οποίο ήταν απολαυστική φυλάσσοντας τα καλύτερα για το τέλος.
.@Simona_Halep is still fighting for her @MutuaMadridOpen crown! #MMOpen pic.twitter.com/QUZtTosWAX
— WTA (@WTA) 9 Μαΐου 2017
Stunning play from @Simona_Halep!
Breaks back with Vinci serving for the match! #MMOpen pic.twitter.com/ydheGcJEjr
— WTA (@WTA) 9 Μαΐου 2017
Defending champion @Simona_Halep secures spot in @MutuaMadridOpen Round of 16
Battles past Vinci 6-3, 2-6, 7-6(2)! pic.twitter.com/4DtpWModn7
— WTA (@WTA) 9 Μαΐου 2017
Μια τενίστρια επίσης της παλαιότερης γενιάς θα βρει και στον επόμενο γύρο, την Σαμάνθα Στόσουρ που κέρδισε σχετικά εύκολα την Μαριάνα Ντούκε με 6-3, 7-5.
Σε άλλο μεγάλο ματς της ημέρας, η Κόκο Βαντεγουέι σταμάτησε την δαιμωνιώδη φόρμα της κατόχου του τίτλου της Στουτγκάρδης, Λάουρα Ζίγκεμουντ κερδίζοντάς την με 6-2, 4-6, 6-3 μετά από σπουδαία μάχη!
Τρίτη 09/05: 2oς γύρος Madrid Open
Dodin (France) beat 4-Cibulkova (Slovakia) 6-2 6-4
Bertens (Netherlands) beat Bacsinszky (Switzerland) 6-2 6-2
Begu (Romania) beat Larsson (Sweden) 4-6 7-6(5) 6-3
Doi (Japan) beat Vekic (Croatia) 6-1 6-2
3-Halep (Romania) beat Vinci (Italy) 6-3 2-6 7-6(2)
Cirstea (Romania) beat Bellis (U.S.) 6-3 6-2
Vandeweghe (U.S.) beat Siegemund (Germany) 6-2 4-6 6-3
Qiang (China) beat Saisai (China) 6-2 3-6 6-2
16-Stosur (Australia) beat Duque (Colombia) 6-3 7-5
Κώστας Αϊτάκης