Η γαλλική αρμάδα του Γκι Φορζέ βρίσκεται μια νίκη μακριά απ’τον 10 τίτλο Davis Cup της ιστορίας της. Το αήττητο, φέτος, γαλλικό δίδυμο των Λοντρά/Κλεμόν, μετά από μια επική ανατροπή και έναν συγκλονιστικό αγώνα στην Belgrade Arena, επικράτησε 3-2 σετ των Τροίτσκι/Ζίμονιτς δίνοντας προβάδισμα με 2-1 στη Γαλλία!

Τεράστιο ενδιαφέρον αποκτούν οι τελευταίοι δύο αγώνες του μονού στον συναρπαστικό, όπως εξελίσσεται, τελικό του Davis Cup 2010 ανάμεσα στην οικοδέσποινα Σερβία και την εκπληκτική Γαλλία.

Μετά το ισόπαλο 1-1 στις νίκες στους αγώνες της Παρασκευής (νίκη ο Μονφίς επί Τιπσάρεβιτς και νίκη Τζόκοβιτς επί Σιμόν), οι Γάλλοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 2-1, χάρη στην τεράστια νίκη που σημείωσαν οι Μίκαελ Λοντρά και Αρνό Κλεμόν, απέναντι στους Νέναντ Ζίμονιτς και Βίκτορ Τροίτσκι, μετά από έναν σπουδαίο αγώνα που διήρκησε 4 ώρες και 34 λεπτά.

Οι Γάλλοι κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση όπως αυτή είχε δημιουργηθεί στα δύο πρώτα σετς και πήραν τη νίκη με 3-6, 6-7(3), 6-4, 7-5, 6-4, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του Γκι Φορζέ.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός ενώ η ατμόσφαιρα στην αρένα του Βελιγραδίου εντυπωσιακή, με τους λιγοστούς Γάλλους στο τέλος να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη της ομάδας τους υπό το απογοητευμένο βλέμμα των γηπεδούχων….

Το break που πέτυχαν οι Γάλλοι στο ξεκίνημα του 5ου και καθοριστικού σετ, ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη αφού στη συνέχεια διατήρησαν, όχι με ευκολία, το σερβίς τους. Ειδικά στο 4-3, οι Σέρβοι είχαν δύο ευκαιρίες στο 15/40 για να πάρουν πίσω το break, όμως οι Λοντρά/Κλεμόν έδειξαν μεγάλο χαρακτήρα και τεράστια θέληση για τη νίκη.

Πλέον, όλα θα κριθούν την Κυριακή με το μεγάλο ντέρμπι Τζόκοβιτς-Μονφίς να ανοίγει την αυλαία της τελευταίας ημέρας του tie. Σε περίπτωση που ο Γάλλος κερδίσει τον Σέρβο, τότε η Γαλλία θα πανηγυρίσει τον 10ο τίτλο της ιστορίας της και τον πρώτο μετά από 8 χρόνια.

Εφόσον ο Νόλε ισοφαρίσει τον τελικό, όλα θα παιχτούν στον τελευταίο αγώνα Τιπσάρεβιτς-Σιμόν.

serbia-france-stats10.jpg

Τελικός Davis Cup 2010: Σερβία – Γαλλία 1-2

Παρασκευή 03/12: 1η ημέρα τελικός Davis Cup
Monfils (France) beat Tipsarevic (Serbia) 6-1 7-6 6-0
Djokovic (Serbia) beat Simon (France) 6-3 6-1 7-5

Σάββατο 04/12: 2η ημέρα τελικός Davis Cup
Clement/Llodra (France) beat Troicki/Zimonjic (Serbia) 3-6 6-7(3) 6-4 7-5 6-4

Kυριακή 05/12: Tελευταία ημέρα τελικός Davis Cup
15:00GR Djokovic (Serbia) vs Monfils (France)
17:00GR Tipsarevic (Serbia) vs Simon (France)

DAVIS CUP DRAW

Video highlights
Previous articleΟ αθλητισμός ενώνει
Next articleΠρωταθλήτρια κόσμου η Σερβία!