Xαρούμενος που επιστρέφει στο tour και στη Σανγκάη μετά από 2 χρόνια, δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του στο Shanghai Rolex Masters. Ο 29χρονος Ελβετός δήλωσε έτοιμος, όχι μόνο για το τέλος της φετινής σεζόν αλλά και την αρχή της επόμενης…

Χωρίς την οικογένειά του αλλά με σύμμαχο την πολύ καλή προετοιμασία και την όρεξη για τένις, ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται στη Σανγκάη και ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη του προτελευταίου Masters της σεζόν, την Τετάρτη κόντρα σε έναν εκ των Ίσνερ/Κούμποτ.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφει στο tour αλλά και στην Κινέζικη μεγαλούπολη για την οποία μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια λέγοντας ότι οι πολίτες της αγαπούν πολύ το τένις.

“Μετά την Αμερική, ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα. Ήταν δύσκολο καλοκαίρι για μένα. Έπαιξα καλά στα τρία Αμερικάνικα τουρνουά. Είχα έναν τελικό, έναν τίτλο και έναν ημιτελικό. Μόλις ένιωσα ότι ήμουν και πάλι έτοιμος, ξεκίνησα να δουλεύω πολύ σκληρά. Είχα σχεδόν τρεις γεμάτες εβδομάδες με προπόνηση και πολύ τένις. Νιώθω τέλεια. Είμαι έτοιμος για το τουρνουά… Aυτές οι τρεις εβδομάδες είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας και για τη νέα σεζόν καθώς ο χρόνος που απομένει από το Barclays μέχρι την έναρξη των τουρνουά είναι μικρός ενώ υπάρχει και ο αγώνας επίδειξης με τον Ράφα στη Ζυρίχη που θα μου στοιχίσει μερικές ημέρες” τόνισε αρχικά ο Βασιλιάς ο οποίος πέρυσι, μετά από ένα γεμάτο Καλοκαίρι, δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα για το ντεμπούτο του Shanghai Masters στο καλεντάρι της ATP.

O Φέντερερ αποκάλυψε επίσης ότι ο Πολ Ανακόν βρίσκεται μαζί του στη Σανγκάη, όπως και ο Σέβεριν Λούθι ενώ το διάστημα από τη Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα, το πέρασε στο Ντουμπάι μαζί με τον Ελβετό προπονητή του. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, στο Ντουμπάι βρέθηκε και ο Ανακόν, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε.

“Ναι. Ο Πολ είναι εδώ. Εγώ μετά θα παίξω στην Στοκχόλμη, στη Βασίλεία και στο Παρίσι και μαζί μου θα είναι ο Σέβεριν. Ο Πολ ίσως έρθει μαζί μας στο Παρίσι. Μετά θα πάμε μαζί στο Λονδίνο. Δεν είχαμε πολύ χρόνο μαζί με τον Πολ. Ο Σέβεριν έχει πολλές ιδέες και τις συζητάει και με τον Πολ. Δουλεύουμε πάνω στα σωστά πράγματα. Ο Πολ θα είναι μαζί μου ολο τον Δεκέμβρη στο Ντουμπάι για την προετοιμασία” τόνισε ο Φέντερερ όσον αφορά το προπονητικό του πρόγραμμα και τη συνεργασία του με τον Αμερικανό coach που κυρίως θα τον βοηθάει στα μεγάλα τουρνουά.

Ο κάτοχος 16 Grand Slam τίτλων, δεν θέλησε να βγάλει ακόμη συμπεράσματα για τη φετινή σεζόν, λέγοντας ότι ακόμα είναι νωρίς..

“Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ας μην βγάζουμε συμπεράσματα ότι αυτή ήταν κακή χρονιά για μένα και ότι δεν είμαι ικανοποιημένος. Κέρδισα στην Αυστραλία. Έπαιξα καλά και στο US Open όπου ήμουν έναν πόντο μακριά απ’τον τελικό. Στο Wimbledon και στο Γαλλικό Όπεν, δεν τα πήγα καλά… Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Είχα κάποιες κακές ήττες φέτος αλλά τα πήγα καλά σε Τορόντο και Σινσινάτι. Είχα ορισμένες καλές νίκες και έπαιξα πολύ καλό τένις.

Έχω ακόμη 5 τουρνουά. Η σεζόν έχε ακόμα δρόμο… Νιώθω ότι παίζω καλά και νιώθω καλά. Θα δούμε πως θα τελειώσει η χρονιά και μετά θα κάνω μια αποτίμηση” είπε ο Φέντερερ ολοκληρώνοντας.

Video highlights
Previous articleΑνέβηκε στο Νο8 ο Φερέρ
Next articleΜεγάλη νίκη η Δανιηλίδου!