Η εκπληκτική πορεία της Λένας Δανιηλίδου στο Vogue Athens Open, είχε άμεση (θετική) επίπτωση στην βαθμολογική της κατάταξη στην WTA. Η φιναλίστ της σπουδαίας διοργάνωσης του Ομίλου Λυμπέρη, πραγματοποίησε άλμα 56 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη του γυναικείου τένις και φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την τελική αντεπίθεση.
Γι’αυτό ακριβώς τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνονται στη χώρα μας τόσο μεγάλα και σπουδαία τουρνουά τένις. Το Vogue Athens Open, κατά γενική ομολογία, ήταν το καλύτερο τουρνουά που διοργανώθηκε ποτέ στη χώρα μας και η χαρά ήταν διπλή αφού η Δανιηλίδου θύμισε και πάλι την παλιά καλή Λένα, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις και φτάνοντας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης των 125.000 δολαρίων όπου ηττήθηκε από την Γέλενα Ντόκιτς.
Οι 110 βαθμοί που συγκέντρωσε στο Vogue η Λένα, την εκτίναξαν στο Νο166 της παγκόσμιας κατάταξης από το Νο222 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή η σημαντική ψυχολογική ένεση είναι ικανή να ξυπνήσει το θηρίο και η Δανιηλίδου να επιστρέψει εκεί όπου πραγματικά της αξίζει.
Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ξεκουραστεί αυτή την εβδομάδα και την Παρασκευή θα ταξιδέψει στην Αυστρία προκειμένου να πάρει μέρος στα προκριματικά του Generali Ladies στο Linz, ένα τουρνουά της WTA των 220.00 δολαρίων όπου πέρυσι το κατέκτησε η Άννα Ιβάνοβιτς.
Πτώση 7 θέσεων σημείωσε η Άννα Γερασίμου η οποία πλέον νιώθει καυτή την ανάσα της Ειρήνης Γεωργάτου που ακολουθεί. Η Γερασίμου βρίσκεται πλέον στο Νο247 της WTA με την 19χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδος να ακολουθεί στο Νο280, σημειώνοντας άνοδο 6 θέσεων. Και οι δύο τενίστριες αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του Vogue Athens Open.