Λίγες ώρες μετά την μεταξύ τους μονομαχία στο Μονό όπου έληξε με θρίαμβο της Σερένα, οι αδελφές Γουίλιαμς κυριάρχησαν και στο Διπλό τουρνουά του Wimbledon όπου με 2-0 σετ επί των Αυστραλέζων Ρεναέ Σταμπς/Σαμάνθα Στόσουρ στον τελικό, υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον περσινό τους τίτλο.

Αναμφίβολα οι αδελφές Γουίλιαμς έβαλαν τη σφραγίδα τους και στη φετινή διοργάνωση του Λονδρέζικου Grand Slam. Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς επέστρεψαν στο κεντρικό court, λίγες ώρες μετά την μεταξύ τους μονομαχία στο μονό και με 7-6(4), 6-4 επί των Στόσουρ/Σταμπς έφεραν στην οικεία Γουίλιαμς και αυτόν τον τίτλο ο οποίος είναι ο δεύτερος συνεχόμενος και ο 4ος συνολικά στο Λονδίνο μετά από αυτούς το 2002, 2002 και πέρυσι αλλά και ο 9ος σε όλα τα Grand Slam.

"Είναι υπέροχο να κερδίζεις και στο Διπλό. Εγώ θα επιστρέψω σπίτι έχοντας δύο τίτλος και ο ένας θα είναι μαζί με την αδελφή μου που είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Είμασταν πολύ σοβαρές στο τουρνουά και θέλαμε πολύ να κερδίσουμε τον τίτλο. Δεν υποτιμήσαμε κανέναν" τόνισε η Σερένα Γουίλιαμς.

Από την πλευρά της, η Βίνους δήλωσε: "Παρά την ήττα μου στο μονό παρέμεινα προσγειωμένη. Ήθελα το όνομά μου σε τουλάχιστον ένα από τα τρόπαια. Ακόμα κι αν είσαι κουρασμένη πριν τον δεύτερο τελικό, πρέπει να το αγνοήσεις και να προσπαθήσεις να κρατήσεις την αδρεναλίνη σου σε υψηλά στάνταρ. Τα Διπλά είναι πολύ σημαντικά για εμάς και φυσικά ένας τίτλος Grand Slam είναι μεγάλη υπόθεση.

Η οικογένεια Γουίλιαμς έφυγε από το Λονδίνο με συνολικά χρηματικά έπαθλα περίπου 1.8 εκ. ευρώ.

Video highlights
Previous articleΟ τελικός της καριέρας τους
Next articleΓιατί χάρηκε ο Φέντερερ με Ρόντικ