Ο Άντι Μάρει είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον μεγάλο τελικό του Toronto Masters. Ο κάτοχος του τίτλου και Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, παίζοντας έξυπνα και επιθετικά, νίκησε με 2-0 σετ τον άτολμο και ανέτοιμο Ράφαελ Ναδάλ και βρίσκεται μια νίκη μακριά από την επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλο στον Καναδά.
Ο Άντι Μάρει είναι και πάλι εδώ… Μετά από αρκετούς μήνες όπου προσπαθούσε να ξεπεράσει την ήττα απ’τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Australian Open, ο 22χρονος Βρετανός θυμίζει και πάλι τον τενίστα που κυριαρχούσε πέρυσι στις σκληρές επιφάνειες.
Με πειθαρχημένη εμφάνιση και τηρώντας κατά γράμμα το αγωνιστικό πλάνο που είχε επιλέξει, ο Μάρει πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Νο1 του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ στον πρώτο ημιτελικό της ATP World Tour 1000 Masters διοργάνωσης κλείνοντας θέση στον μεγάλο Κυριακάτικο τελικό όπου θα περιμένει έναν εκ των Φέντερερ-Τζόκοβιτς (02:00GR-Novasports4).
Ο κάτοχος του τίτλου έπαιξε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια και μετά από 1 ώρα και 44 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court του Rexall Center στο Οντάριο, επικράτησε με 6-3, 6-4 του Ναδάλ πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη του επί του Ισπανού σε σύνολο 12 αναμετρήσεων.
Ο Μάρει ήταν καλύτερος απ’τον αντίπαλό του και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση η οποία τον διατηρεί σταθερό στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ότι κι αν γίνει στον αυριανό τελικό. Μπορεί να μην βρέθηκε σε καλή ημέρα το σερβίς του, ωστόσο ο Σκωτσέζος είχε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που τον έχουν κατατάξει ως έναν από τους κορυφαίους τενίστας στον κόσμο και ειδικά στα hard courts, παίζοντας επιθετικά, μυαλωμένα και με αδιάκοπτο τρέξιμο…
Από την άλλη, ο Ράφαελ Ναδάλ δεν μπόρεσε να ξεφύγει απ’την μετριότητα που χαρακτήριζε το παιχνίδι του όλη την εβδομάδα. Ο κορυφαίος τενίστας στο κόσμο είναι ανέτοιμος αυτή την περίοδο, μετά τους δύο συνεχόμενους τίτλους Grand Slams, ωστόσο αναμένεται να παρουσιαστεί καλύτερος στο δεύτερο συνεχόμενο Masters που ακολουθεί στο Σινσινάτι, εκεί όπου δεν αποκλείεται να συναντήσει τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά καθώς η κλήρωση τους έφερε στο ίδιο μέρος του ταμπλό.
Στο ξεκίνημα του εναρκτήριου σετ οι δύο άνδρες είχαν ορισμένες ευκαιρίες για break, όμως αυτός που το πέτυχε πρώτος ήταν ο Άντι Μάρει. Πιέζοντας αρκετά το πολύ κακό, σήμερα, σερβίς του Ναδάλ, ο Βρετανός έκανε το break στο 8ο game (5-3) και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για να φτάσει στο 6-3 σε 45 λεπτά.
Ο Ναδάλ συνέχισε να παλεύει με τον κακό του εαυτό, υποπίπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη και παίζοντας πολύ παθητικά έχοντας μόλις 5 winners κατά τη διάρκεια του 1ου σετ.
Ο Μάρει ξεκίνησε με break στο 2ο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1 όμως ο Ναδάλ, στο καλύτερο 10λεπτο που είχε στον ημιτελικό, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Ισπανός είχε δύο ευκαιρίες στο 4-3 15/40 για να κάνει το break με το οποίο, λογικά, θα ισοφάριζε στα σετς, ωστόσο ο Μάρει ήταν πολύ καλός σήμερα για να χάσει από αυτόν τον Ναδάλ.
Ο Σκωτσέζος με δυνατά χτυπήματα και εντυπωσιακές άμυνες, πέτυχε και δεύτερο break στο ανύπαρκτο σερβίς του Ναδάλ και έκανε το 5-4, πριν τελικά κλείσει με ένα επιβλητικό service game τον μεγάλο ημιτελικό.
Στιγμιότυπα από την αναμέτρηση
Τα στατιστικά του αγώνα