Το Νο49 στον κόσμο, Ζουλιάν Μπενετό θα αντιμετωπίσει ο Ρότζερ Φέντερερ στο 2ο γύρο του BNP Paribas Masters μετά τη δύσκολη νίκη του 27χρονου Γάλλου με 2-1 σετ επί του Φίλιπ Πέτζνερ την Τρίτη. Γερά στη διεκδικήση ενός εισιτηρίου για το Masters Cup του Λονδίνου παρέμειναν Νταβιντένκο και Βερντάσκο που νίκησαν στις πρεμιέρες τους.

Την ευκαιρία να περάσει ένα σχετικά εύκολο απόγευμα θα έχει ο Ρότζερ Φέντερερ αντιμετωπίζοντας τον Ζουλιάν Μπενετό, πριν ο Ελβετός ξεκινήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια από τον 3ο γύρο και ύστερα. Το Νο1 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης, πιθανότατα την Τετάρτη θα ριχτεί στη μάχη του Παριζιάνικου Masters κόντρα στον γηπεδούχο αλλά όχι επικίνδυνο Γάλλο ο οποίος την Τρίτη νίκησε δύσκολα με 4-6, 7-5, 6-3 τον Γερμανό, Φίλιπ Πέτζνερ.

Φέντερερ και Μπενετό έχουν βρεθεί αντιμέτωποι δύο φορές με τον Ελβετό να μετράει ισάριθμες νίκες, χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Ο Φέντερερ στη συνέχεια θα έχει δύσκολη κλήρωση καθώς λογικά στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μονφίς, στη συνέχεια (προημιτελικά) έναν εκ των Βερντάσκο ή Τσίλιτς ενώ στα ημιτελικά θα τον περιμένει πιθανότατα ο Άντι Μάρει, χωρίς να αποκλείστεί το ενδεχόμενο να αναβιώσουμε τον τελικό του φετινού US Open, με τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο να παραμονεύει…

Δεν του χάρισε ούτε πόντο ο Νταβιντένκο…
Ένα εύκολο πρωινό πέρασε ο Νικολάι Νταβιντένκο στο Παρίσι. Το Νο6 του ταμπλό και Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Μπένζαμιν Μπέκερ και με το επιβλητικό 6-2, 6-1 επί του Γερμανού, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη φάση των "16" του Παριζιάνικου Masters, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την σπουδαία αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες.

Ο Μοσχοβίτης ήταν εκρηκτικός και με 28 winners, έναν 14 του Μπέκερ, έφτασε γρήγορα στη νίκη μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά και θα περιμένει τον νικητή της αυριανής αναμέτρησης Σόντερλινγκ/Κάρλοβιτς στον 3ο γύρο του θεσμού. Υπενθυμίζουμε πως αν ο Νταβιντένκο φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Παρισιού, εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στο Masters Cup του Λονδίνου, ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων. Βέβαια μπορεί να προκριθεί και νωρίτερα αρκεί οι υπόλοιποι διεκδικητές να αποκλειστούν επίσης νωρίς.

Γερά στη μάχη παρέμεινε και το δεύτερο μεγάλο φαβορί για την 8η θέση, ο Φερνάντο Βερντάσκο. Ο 25χρονος Ισπανός παρότι ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση με τον Σέπι, στη συνέχεια έκανε πολλά αβίαστα λάθη αλλά τελικά κατάφερε να ξεπεράσει δύσκολα το εμπόδιο του Ιταλού με 6-7(3), 6-4, 6-4 και στον 3ο γύρο θα περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από την αυριανή αναμέτρηση Τσίλιτς-Κούμποτ.

Ο αντίπαλος του Ράφα
Στο μεταξύ, προέκυψε και ο αντίπαλος του Ράφαελ Ναδάλ στο 2ο γύρο. Αυτός θα είναι ο 24χρονος συμπατριώτης του και Νο27 στον κόσμο, Νίκολας Αλμάγκρο ο οποίος νίκησε πιο εύκολα απ’το αναμενόμενο την αποκάλυψη της Βασιλείας, Μάρκο Τσιουντινέλι. Ο Αλμάγκρο επικράτησε 6-2, 6-4 του 28χρονου Ελβετού και θα αντιμετωπίσει το Νο2 του ταμπλό, Ναδάλ για το 2ο γύρο την Τετάρτη.

Τρίτη 10/11: 1ος γύρος BNP Paribas Masters
Simon (France) beat Ljubicic (Croatia) 6-3 3-6 7-6(4)
Clement (France) beat Lopez (Spain) 6-3 6-1
Benneteau (France) beat Petzschner (Germany) 4-6 7-5 6-3
Guez (France) beat Wawrinka (Switzerland) 6-3 6-4
Almagro (Spain) beat Chiudinelli (Switzerland) 6-2 6-4
Monaco (Argentina) beat Chardy (France) 7-6 7-5

2ος γύρος
8-Tsonga (France) beat Montanes (Spain) 6-1 7-5
7-Verdasco (Spain) beat Seppi (Italy) 6-7(3) 6-4 6-4
6-Davydenko (Russia) beat Becker (Germany) 6-2 6-1

7 διεκδικητές παλεύουν για δύο θέσεις… 

BNP PARIBAS MASTERS DRAW

Video highlights
Previous articleΕμπειρία ζωής για διαιτητές/κριτές
Next articleΜε το αριστερό ο Ναδάλ στο Παρίσι