Η Μαρία Σαράποβα αποφάσισε να μην πάρει μέρος στα τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Wimbledon στο Birmingham και στο Eastbourne καθώς προτιμάει να πάει κατευθείαν στο Αγγλικό Όπεν πιστεύοντας ότι αυτό θα την βοηθήσει να επαναλάβει τον θρίαμβό της όταν στα 17 της χρόνια (2004) κατέκτησε το ιστορικό τρόπαιο.

Με τη λήξη του Roland Garros έρχεται και η λήξη της χωμάτινης περιόδου και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το "θρυλικό" Wimbledon που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 23 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου. Μόλις ένα μήνα διαρκεί η σεζόν του χόρτου και η 21χρονη Ρωσίδα προτίμησε να πάει κατευθείαν στο Αγγλικό Όπεν κάνοντας στην άκρη τα δύο σημαντικότερα τουρνουά ενόψει του Wimbledon. Στο Birmingham από τις 9 έως τις 15 Ιουνίου με περσινή νικήτρια την Γιάνκοβιτς και στο Eastbourne από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου με τη Ζιστίν Ενάν να είναι η κάτοχος του τίτλου.

Η Σαράποβα πέρασε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες στο Παρίσι καθώς εκτός από την ήττα της στον 4ο γύρο από τη Ντινάρα Σάφινα, έχασε και την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη από την θριαμβεύτρια του Γαλλικού Όπεν, Άννα Ιβάνοβιτς.

Video highlights
Previous articleΈτοιμος για την υπεράσπιση
Next articleΔεν είμαι το φαβορί