Πάρα πολύ απογοητευμένος από την παρουσία του στο Ρίο εμφανίστηκε ο Νικολά Μαού, που μαζί με τον συμπατριώτη του, Πιέρ Ερμπέρ, είναι οι κορυφαίοι στην κατάταξη, αυτή τη στιγμή, τενίστες στα διπλά.
O No1 παίκτης στα διπλά στον κόσμο, Γάλλος Νικολά Μαού, δεν μάσησε τα λόγια του όταν περιέγραψε πόσο καταστροφική ήταν η πορεία του στο Ρίο το φετινό καλοκαίρι.

Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Βραζιλία μαζί με τον Πιέρ Ερμπέρ, τα έκαναν “σαλάτα” αποκλειόμενοι από τον πρώτο κιόλας γύρο από το άσημο δίδυμο των Κολομβιανών Χουάν Σεμπάστιαν Καμπάλ και Ρόμπερτ Φάρα με 7-6, 6-3.

Ο 34χρονος άσος δεν παρέλειψε με δηλώσεις του, να αποτίσει φόρο τιμής και στον πρόσφατα εκλιπόντα φυσιοθεραπευτή του, Πατρίκ Μπορντιέ, που “έφυγε” κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Είναι αλήθεια ότι οι Αγώνες ήταν για μένα μια αποτυχία, μια καταστροφή, ένα φιάσκο, αλλά το μυαλό μου είναι στον Πατ και στην οικογένειά του, μετά την τραγική του απώλεια” ανέφερε ο βετεράνος Νο41 της παγκόσμιας κατάταξης στα μονά.

Αφού κέρδισαν το Wimbledon και τρεις τίτλους σε επίπεδο ATP 1000 (Ιndian Wells, Miami, Monte Carlo), το ζευγάτι Μαού- Ερμπέρ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό στους Αγώνες, αλλά κάτι πήγε εντελώς στραβά και ο Μαού το ξέρει πολύ καλά.

Απογοητευμένος για έναν ακόμη λόγο ο Γάλλος, ο οποίος περίμενε με ανυπομονησία τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να καταφέρει κάτι καλό εκεί.

“Δυστυχώς, όλα πήγαν στραβά από την αρχή μέχρι το τέλος” το σύντομο σχόλιό του.

Επόμενος σταθμός για τους δύο Γάλλους, το Αμερικανικό Όπεν φυσικά, στο οποίο είναι υπερασπιστές του τίτλου.

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΕκτός US Open και η Στίβενς!
Next articleΠροσωπικά προβλήματα & καρπός