Πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα είχαμε την Τετάρτη στο Volvo Car Open του Τσάρλεστον, με έξι συνολικά high seed τενίστριες να αποκλείονται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Η Βίνους Γουίλιαμς κατάφερε να διασωθεί απ’το ναυάγιο των βαθμολογούμενων τενιστριών στο πράσινο χώμα του Charleston.
Το Νο3 του ταμπλό και Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, έπιασε σπουδαία απόδοση στο κεντρικό court των εγκαταστάσεων ξεπερνώντας με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Άλισον Ρίσκε με 6-4, 6-2.
Η 35χρονη Βίνους, έβγαλε 20 winners και έπαιξε φουλ επιθετικό τένις απέναντι στη συμπατριώτισσά της, σφραγίζοντας το ραντεβού με τη Γιούλια Πουτίντσεβα στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.
“Δεν ήταν εύκολο ματς. Παίξαμε πολύ καλά και οι δύο. Ήταν ένας θεαματικός αγώνας με πολλούς winners” είπε η Βίνους αμέσως μετά.
Εκτός συνέχειας και μάλιστα με καθαρές ήττες από unseeded τενίστριες, έμειναν οι 2-Μπελίντα Μπένσιτς και 4-Λούσι Σαφάροβα.
Η Μπένσιτς διεσύρθει με 6-1, 6-1 απ’την φορμαρισμένη Έλενα Βέσνινα ενώ η Σαφάροβα ηττήθηκε 6-3, 6-3 απ’την 19χρονη wild card, Νο124 στον κόσμο, Λουίσα Τσιρίκο.
Άτυχη στάθηκε η Τζίνι Μπουσάρ η οποία, μόλις ισοφάρισε στα σετ την Λούρντες Ντομίνγκεζ Λίνο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς.
Η Καναδέζα, Νο17 του ταμπλό και ημιφιναλίστ της διοργάνωσης το 2014, ήταν πίσω στο σκορ με 6-4, 1-6, 1-0 όταν έδωσε τα χέρια με την Ισπανίδα βετεράνο.
“Ήθελα να παίξω άλλο ένα game στο 3ο σετ, όμως διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να σερβίρω και αποφάσισα να σταματήσω. Είναι ο ίδιος τραυματισμός από το προηγούμενο καλοκαίρι και γι’αυτό σκέφτηκα να μην το πιέσω παραπάνω και βρεθώ στην ίδια κατάσταση με πέρυση, όταν το είχα πιέσει και έγινε χειρότερο” είπε η Μπουσάρ λίγο αργότερα.
Στο μεταξύ, το μεγάλο αστέρι του tour, η 18χρονη Ντάρια Κασάτκινα έκανε περίπατο απέναντι στην επίσης 18χρονη Άνα Κονγιού την οποία κέρδισε με το επιβλητικό 6-1, 6-1 και θα αναμετρηθεί με την Λουίσα Τσιρίκο στη φάση των “16” με φόντο τα προημιτελικά του Τσάρλεστον.
Οι Γερμανίδες seeded, 6-Άντρα Πέτκοβιτς και 15-Σαμπίν Λιζίκι καθώς και η 8-Μάντισον Κις, έμειναν επίσης εκτός τουρνουά.
Τετάρτη 06/05: 2ος γύρος Volvo Car Open
Puig (Puerto Rico) beat 6-Petkovic (Germany) 7-5 6-2
Vesnina (Russia) beat 2-Bencic (Switzerland) 6-1 6-1
13-Begu (Romania) beat Mattek-Sands (U.S.) 6-4 4-6 6-2
3-Williams (U.S.) beat Riske (U.S.) 6-4 6-2
Lino (Spain) beat 17-Bouchard (Canada) 6-4 1-6 1-0 (retired)
Putintseva (Kazakhstan) beat 15-Lisicki (Germany) 7-5 4-6 6-3
7-Stephens (U.S.) beat Kovinic (Montenegro) 6-4 6-3
5-Errani (Italy) beat Shvedova (Kazakhstan) 6-0 6-3
Siegemund (Germany) beat 8-Keys (U.S.) 6-7(3) 6-4 6-4
Chirico (U.S.) beat 4-Safarova (Czech Republic) 6-3 6-3
14-Kasatkina (Russia) beat Konjuh (Croatia) 6-1 6-1
Kucova (Slovakia) beat Bondarenko (Ukraine) 0-6 6-3 6-3
12-Gavrilova (Australia) beat Shuai (China) 6-4 6-0
10-Stosur (Australia) beat Cepelova (Slovakia) 6-4 7-5
VOLVO CAR OPEN DRAW | OOP (-7h)