Πραγματοποιώντας μουδιασμένο ξεκίνημα ο Ράφαελ Ναδάλ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού, Τζέσε Λεβάιν και να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Toronto Masters. To No2 του ταμπλό και μελλοντικό Νο1 στον κόσμο, στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον επικό τελικό του Wimbledon και τη σπουδαία νίκη του επί του Φέντερερ, έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στις σκληρές επιφάνειες αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες απέναντι στο Νο123 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζέσε Λεβάιν.
Ο Ράφα αν και έμεινε πίσω στο σκορ με 5-1 games στο 1ο σετ, κατάφερε να επιστρέψει και με 6-4, 6-2 να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Masters στον Καναδά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ιγκόρ Αντρέεφ ο οποίος με τη σειρά του ξεπέρασε το εμπόδιο του Τόμας Μπέρντιχ, Νο16 του ταμπλό, με 6-4, 3-6, 6-4.
Ο Ναδάλ, μετά την σοκαριστική ήττα του Φέντερερ στο 2ο γύρο από τον Γκιλές Σιμόν έχει την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον 26χρονο Ελβετό στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης περιμένοντας και το άλλο Masters στο Σινσινάτι ώστε να τελειώσει την 4ετη κυριαρχία του Φέντερερ στην κορυφή.
"Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα δύσκολο. Ειδικά δύο βδομάδες μετά από το Wimbledon. Είχα μόλις λίγες μέρες για να προετοιμαστώ. Θα ήταν υπέροχο να μπορέσω να κατακτήσω ξανά το τρόπαιο εδώ" τόνισε ο 22χρονος Ισπανός ο οποίος το 2005 είχε κατακτήσει τον πρώτο του hardcourt τίτλο στον Καναδά.
2ος γύρος Toronto Masters
Nicolas Kiefer (Germany) beat 16-Mikhail Youzhny (Russia) 7-6 7-5
9-Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat Marat Safin (Russia) 6-3 6-4
8-Andy Murray (Britain) beat Thomas Johansson (Sweden) 6-4 6-4
7-James Blake (U.S.) beat Jonas Bjorkman (Sweden) 1-6 6-1 6-2
Gilles Simon (France) beat 1-Roger Federer (Switzerland) 2-6 7-5 6-4
Dmitry Tursunov (Russia) beat Feliciano Lopez (Spain) 6-3 7-6(6)
10-Richard Gasquet (France) beat Alexandre Kudryavtsev (Russia) 7-5 6-3
Robin Soderling (Sweden) beat 13-Fernando Verdasco (Spain) 6-4 6-7(4) 6-4
Igor Andreev (Russia) beat 16-Tomas Berdych (Czech Republic) 6-4 3-6 6-4
2-Rafael Nadal (Spain) beat Jesse Levine (U.S.) 6-4 6-2
Marin Cilic (Croatia) beat 12-Tommy Robredo (Spain) 6-3 6-4
5-David Ferrer (Spain) beat Robby Ginepri (U.S.) 6-4 6-4