Ο Ρότζερ Φέντερερ πραγματοποιεί επιβλητικές εμφανίσεις, μέχρι τώρα, στα αγαπημένα του Νεοϋορκέζικα courts ωστόσο θα πρέπει να ανεβάσει ένα ακόμη επίπεδο το παιχνίδι του στην σημερινή μεγάλη αναμέτρηση με τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, τον τενίστα ο οποίος έβαλε τέλος στο ασύλληπτο σερί του Ελβετού σε ημιτελικούς Major.
Τα ψέμματα τελείωσαν…
Οι δύο πρώτοι σπουδαίοι ανδρικοί προημιτελικοί του US Open διεξάγονται σήμερα στην 10η ημέρα της λαμπερής διοργάνωσης και αργά τα ξημερώματα θα γνωρίζουμε το πρώτο ζευγάρι που θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον μεγάλο Κυριακάτικο τελικό στο τελευταίο Major της σεζόν.
Τζόκοβιτς vs Μονφίς και Φέντερερ vs Σόντερλινγκ τα δύο μεγάλα παιχνίδια τα οποία υπόσχονται πλούσιο θέαμα, μεγάλες συγκινήσεις και πολύ σασπένς…
Πρώτοι στο κεντρικό court Arthur Ashe θα μπουν στις 22:00GR-Eurosport οι Τζόκοβιτς και Μονφίς. Ο Σέρβος, Νο3 του ταμπλό και φιναλίστ της διοργάνωσης το 2007, μετά από ένα άσχημη ξεκίνημα, έχει βρει την παλιά καλή φόρμα του και δείχνει πανέτοιμος για τον 4ο συνεχόμενό του ημιτελικό στη Νέα Υόρκη.
Αντίπαλός του ο ιδιαίτερα ανεβασμένος Γκάελ Μονφίς ο οποίος βρίσκεται πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του US Open έχοντας πετύχει σπουδαίες νίκες μέσα στην εβδομάδα.
Αυτό θα είναι το 5ο ραντεβού των δύο ανδρών με τον 23χρονο Νόλε να μετράει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Μονφίς στο παρελθόν.
Μερικές ώρες αργότερα (04:00GR-Eurosport), θα διεξαχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι της ολόκληρης της προημιτελικής φάσης με τον Ρότζερ Φέντερερ να τίθεται αντιμέτωπος κόντρα στον Ρόμπιν Σόντερλινγκ, τρεις μήνες μετά το τελευταίο τους ραντεβού στους “8” του Γαλλικού Όπεν όπου ο Σουηδός έβαλε τέλος στο εκπληκτικό σερί των 23ων συνεχόμενων ημιτελικών του Βασιλιά σε Grand Slam.
Ο 29χρονος Ελβετός, Νο2 του ταμπλό και 5 συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής του Αμερικανικού Όπεν (2004-08), θα κυνηγήσει τη νίκη, όχι για την εκδίκηση αλλά για να επιστρέψει σε ημιτελική φάση Major μετά από δύο συνεχόμενους αποκλεισμούς στα προημιτελικά του Παρισιού και του Λονδίνου.
“Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς, ειδικά τώρα που ο Ρόμπιν ξέρει πως να με κερδίσει. Βέβαια όλα εξαρτώνται από εμένα και από το παιχνίδι μου” τόνισε ο Φέντερερ ο οποίος έχει 12 νίκες σε 13 αναμετρήσεις με τον Σόντερλινγκ.
Από την πλευρά του, ο 26χρονος Σουηδός, Νο5 του ταμπλό, δήλωσε: “Έχω παίξει μαζί του πολλές φορές. Ξέρω το παιχνίδι του και αυτός το δικό μου. Γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω για να έχω ελπίδες να τον κερδίσω αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζεις τον Ρότζερ”.
Σήμερα θα γίνουν και οι δύο εναπομείναντες προημιτελικοί των γυναικών. Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών το γνωρίζουμε και είναι το μεγάλο ντέρμπι Κλάιστερς-Β.Γουίλιαμς ενώ σήμερα θα βγει και το δεύτερο απ’τους αγώνες Ζβονάρεβα-Κανέπι και Βοζνιάκι-Τσιμπούλκοβα.
Τρίτη 08/09: Προημιτελικά US Open
12:00 7-Zvonareva vs 31-Kanepi (Esthonia)
22:00 3-Djokovic (Serbia) vs 17-Monfils (France)
02:00 1-Wozniacki (Denmark) vs Cibulkova (Slovakia)
04:00 2-Federer (Switzerland) vs 5-Soderling (Sweden)