Φωτιά πήραν τα κομπιουτεράκια μετά το τέλος του Shanghai Masters και με μια μικρή καθυστέρηση ανακοινώθηκε και ο έκτος τενίστας που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο Masters Cup του Λονδίνου. Ο λόγος για τον κορυφαίο Αμερικανό, Άντι Ρόντικ ο οποίος θα επιστρέψει στη Βρετανία μετά τον φετινό τελικό του Wimbledon.
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ο Ρόντικ ενημερώθηκε την Τρίτη (20/10) από την ATP ότι εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή του στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν που θα διεξαχθεί απ’τις 22 έως τις 29 Νοεμβρίου στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου με τη συμμετοχή των 8 κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης.
Ο 27χρονος Αμερικανός, Νο7 της ATP, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο 2ο γύρο του Shanghai Masters μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο δεξί γόνατο, έχει αρκετούς πόντους (4,690) και λίγους να υπερασπιστεί μέχρι το Masters Cup (250 στο Παρίσι και 110 στη Λυόν), γεγονός που το εξασφαλίζει από τώρα τη συμμετοχή του στο λεγόμενο "5ο Grand Slam" της σεζόν το οποίο μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια στη Σανγκάη, μετακομίζει στο Λονδίνο.
Ο Ρόντικ έγινε ο 6ος τενίστας που επισημοποίησε τη συμμετοχή του μετά τους Φέντερερ, Ναδάλ, Μάρει, Τζόκοβιτς και Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.
"Οι εκδηλώσεις των Άγγλων φιλάθλων μετά το Wimbledon, είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Πάντα είχα σπουδαία υποστήριξη στο Λονδίνο και ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί τον Νοέμβρη. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα εξαιρετικό τουρνουά" δήλωσε ο κάτοχος του Αμερικανικού Όπεν το 2003, μόλις έμαθε ότι θα βρίσκεται στο Masters Cup.
Έτσι, μόλις δύο θέσεις έχουν μείνει "ορφανές" με τους Νταβιντένκο και Βερντάσκο να έχουν προβάδισμα ενώ οι Σόντερλινγκ και Γκονζάλεζ και ενδεχομένως τον Σιμόν, να είναι έτοιμοι για την τελική αντεπίθεση.
*Ο πίνακας περιλαμβάνει μόνο τους φετινούς πόντους, έως τώρα.
Rank | Player | Points | |
1. | R. Federer (SUI) | 9,855 | |
2. | R. Nadal (ESP) | 8,845 | |
3. | A. Murray (GBR) | 6,410 | |
4. | N. Djokovic (SRB) | 6,040 | |
5. | J.M. del Potro (ARG) | 5,815 | |
6. | A. Roddick (USA) | 4,330 | |
7. | N. Davydenko (RUS) | 3,450 | |
8. | F. Verdasco (ESP) | 3,030 | |
………………………….. | |||
9. | R. Soderling (SWE) | 2,830 | |
10. | F. Gonzalez (CHI) | 2,780 |