Ούτε η πρώτη της συμμετοχή, μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, μπροστά στο ελληνικό κοινό στάθηκε ικανή να αναγεννήσει τη Λένα Δανιηλίδου. Η 25χρονη πρωταθλήτρια αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του Vogue Athens Open και η πτώση της στην παγκόσμια κατάταξη της WTA συνεχίστηκε κι αυτή την εβδομάδα.

Η Δανιηλίδου που στις 19 του μήνα έχει τα γενέθλιά της (κλείνει τα 26) κινδυνεύει να μείνει εκτός 100αδας μετά από αρκετό καιρό καθώς έχασε δύο θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο98 του κόσμου με 358 βαθμούς. Η Λένα έχει βρεθεί και στο Νο14 της WTA τον Μάϊο του 2003 όμως ο σοβαρός τραυματισμός της στις αρχές της φετινής χρονιάς της στοίχισε πολλές θέσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεται ένα βήμα εκτός απ’την 100αδα.

Αντίθετα, ανοδική πορεία συνεχίζει να προδιαγράφει η Άννα Γερασίμου. Η 21χρονη Ελληνίδα η οποία επίσης αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του Vogue Athens Open, σημείωσε άνοδο δύο θέσεων και βρίσκεται στο Νο228 γεγονός που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για την λεγόμενη διάδοχο της Λένας Δανιηλίδου. Ωστόσο για να μπορέσει η Γερασίμου να φτάσει τα όσα έχει καταφέρει η Λένα, θα χρειαστεί πάρα πολύ δουλειά.

Στους άνδρες, ο Κώστας Οικονομίδης παρέμεινε στο Νο222 της ATP ενώ πτώση 7 θέσεων σημείωσε ο Έλληνας πρωταθλητής, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς που βρίσκεται στο Νο544 της σχετικής λίστας.

Video highlights
Previous articleΆντεξε μια εβδομάδα ο Γκόνζο
Next articleΣυζήτηση κι όποιος αντέξει