Σε περίπατο μετέτρεψε η φορμαρισμένη Φραντσέσκα Σκιαβόνε τον τελικό του Kremlin Cup με αντίπαλο την Όλγα Γκοβόρτσοβα. Η 29χρονη Ιταλίδα, Νο8 του ταμπλό και Νο24 στον κόσμο, επικράτησε άνετα 2-0 σετ της νεαρής Λευκορωσίδας και πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της μετά το Bad Gastein το 2007.

Σε προσωπική υπόθεση της Φραντσέσκα Σκιαβόνε εξελίχθηκε ο τελικός στο τελευταίο τουρνουά της κανονικής περιόδου για την WTA. Η σκληροτράχηλη Ιταλίδα μετά από μια εξαιρετική εβδομάδα στη Μόσχα, κατέκτησε τον τίτλο στο Premier τουρνουά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, επικρατώντας με 6-3, 6-0 της 21χρονης, Νο67 στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, Όλγα Γκοβόρτσοβα σε 1 ώρα και 17 λεπτα.

Μετά από ένα κλειστό 1ο σετ όπου οι δύο φιναλίστ δεν μπορούσαν να διατηρήσουν το σερβίς τους, η Σκιαβόνε έκανε περίπατο στο 2ο εκμεταλευόμενη και τον τραυματισμό της αντιπάλου της στον αστράγαλο, με την Γκοβόρτσοβα να ολοκληρώνει τραυματίας τον αγώνα, προς τιμήν της.

Η Σκιαβόνε πανηγύρισε έξαλλα μετά τον τελευταίο πόντο, δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε το τρόπαιο το οποίο είναι μόλις το 2ο στην 11ετη καριέρα της.

Έτσι, η 29χρονη Ιταλίδα έφυγε από το Κρεμλίνο κατά 157.427 δολάρια πλουσιότερη και με 470 πόντους WTA οι οποίοι θα την ανεβάσουν ακόμη περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη. Από την πλευρά της, η Όλγα Γκοβόρτσοβα η οποία δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο WTA στη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό (Μέμφις 2008), μετρίασε την πίκρα της με 83.908 δολάρια και 320 πόντους WTA.

Κυριακή 25/10: Τελικός Kremlin Cup
8-Schiavone (Italy) beat Govortsova (Belarus) 6-3 6-0

WTA KREMLIN CUP DRAW

Video highlights
Previous articleΜάρκο γερά!!!
Next articleΆλωσε την Αδάνα ο Τεντ