Έπρεπε να συμβεί κάτι συνταρακτικό στην καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ, ειδικά μετά τη φετινή απογοητευτική χρονιά του Ελβετού στο tour της ATP. Αυτό το συνταρακτικό, λοιπόν, συνέβη και στις 18 Αυγούστου, μετά από 4 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας, ο Φέντερερ και τυπικά θα πάψει να κουβαλάει τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο.

Η «αποκαθήλωσης του Βασιλιά» θα γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία όπου ο Ράφαελ Ναδάλ θα ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, ρίχνοντας στη 2η θέση τον 27χρονο Ελβετό ο οποίος από τον Ιούλιο του 2004 και για 236 συνεχόμενες εβδομάδες βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

Το γεγονός αυτό πιστεύω, ή τουλάχιστον ελπίζω και εύχομαι, ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά και υπέρ του Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν ξέχασε το τένις που ξέρει και τον καθιέρωσε στις συνειδήσεις των περισσοτέρων φίλων του αθλήματος ως τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελβετός κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι καθαρά ψυχολογικό και όπως σε κάθε «ψυχολογική ασθένεια», ένα σοκ ίσως αποβεί καθοριστικό προς την επίλυση του προβλήματος.

Πλέον, χωρίς τον τίτλο του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο που θα αντικατοπτρίζεται και στην κατάταξη της ATP, ο Φέντερερ, θεωρό βέβαιο ότι θα απαλλαχθεί από ένα μεγάλο βάρος και θα αρχίσει να παίζει πιο ελεύθερα, απαλλαγμένος απ’το άγχος και την πίεση της κορυφής και της παραμονής εκεί.

Ήμουν, ίσως, ο μοναδικός στον κόσμο που είχα γράψει για την αρχή του τέλους του Ρότζερ Φέντερερ από τις αρχές Φεβρουαρίου. Φυσικά και δεν εννοούσα το τέλος της τενιστικής του καριέρας αλλά το τέλος της απόλυτης κυριαρχίας του στα court. Πλέον από το Νο2 ή ακόμα και απ’το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Φέντερερ θα μας χαρίσει και πάλι μαγικές στιγμές έστω κι αν δεν μπορεί να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός όπως τα προηγούμενα χρόνια απέναντι σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Ράφα: «Το τένις έχει ανάγκη τον πρωταθλητή Ρότζερ Φέντερερ».
 
Μαρίνος Ταχτσίδης

Video highlights
Previous articleΘα ανατείλει στo L.A.;
Next articleΗ Ραζανό αντίπαλος της Λένας