Ναδάλ-Τσονγκά Φαίνεται πως η νίκη του Ναδάλ επί του Τσονγκά άνοιξε την όρεξη στον Ισπανό ο οποίος αφού παραδέχθηκε ότι αισθάνεται λίγο τυχερός, τόνισε πως η νίκη αυτή θα του δώσει αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια στο Indian Wells. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης κάνει προσπάθεια προκειμένου να κατακτήσει το Pacific Life Open καθώς σε διαφορετική περίπτωση και με τον Φέντερερ να φαίνεται πως ξαναβρίσκει τη χαμένη του φόρμα, η διαφορά από την κορυφή θα αυξηθεί.

"Πάντα προσπαθώ να κερδίζω κάθε πόντο που παίζω. Ήμουν λίγο τυχερός γιατί το να χάνεις 5-3 στο 3ο σετ, ειδικά όταν απέναντί σου έχεις έναν big server σαν τον Τσονγκά, το φυσιολογικό είναι να χάσεις 6-3. Είχα έναν δύσκολο πρώτο πόντο στο 5-3 . Τελικά κέρδισα αυτόν τον πόντο και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του αγώνα" δήλωσε ο Ράφαελ Ναδάλ μετά το τέλος της συγκλονιστικής αναμέτρησης και συνέχισε τονίζοντας τη σημασία αυτής της νίκης. "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Μια νίκη σαν αυτή είναι πάντα ξεχωριστή και μου δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τη δύσκολη συνέχεια. Θα είμαι ακόμα καλύτερος στη συνέχεια".

Από την πλευρά του, ο Τσονγκά εμφανίστηκε απογοητευμένος από την τροπή που πήρε ο αγώνας, ειδικά από την στιγμή που φαινόταν ότι θα "κερνούσε" δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. "Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για μένα καθώς ήθελα να δείξω σε όλους ότι η πορεία μου στην Αυστραλία δεν ήταν τυχαία. Ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο οπότε είμαι λίγο απογοητευμένος από την ήττα" τόνισε το Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης.