Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα πραγματοποιήσουν το φετινό τους ντεμπούτο στο Mutua Madrid Open, έχοντας ιδιαίτερα υπολογίσιμα εμπόδια στο δρόμο τους ενώ στο γυναικείο ταμπλό ξεχωρίζει το μεγάλο βραδινό ντέρμπι Κέρμπερ-Μπουσάρ!
Στη διεκδίκηση του σημαντικού τίτλου της Μαδρίτης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Γαλλικό Όπεν (28/05), μπαίνουν τα δύο πιο βαριά ονόματα της διοργάνωσης.
Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς που υποτίθεται ότι θα συναντηθούν στα ημιτελικά της Masters διοργάνωσης, ρίχνονται στη μάχη του τίτλου, δίνοντας τον πρώτο τους αγώνα στο χωμάτινο τουρνουά.
Πρώτος στο Manolo Santana θα αγωνιστεί ο υπερασπιστής του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζοντας (15:00GR-COSMOTE Sport 6HD) τον Νίκολας Αλμάγκρο που αγωνίζεται με wild card και στον 1ο γύρο χρειάστηκε τρία σετ για να αποκλείσει τον συμπατριώτη του, Τόμι Ρομπρέδο.
Ο Νόλε, θέλει να κάνει επανεκκίνηση στη μέτρια σεζόν που πραγματοποιεί, αρχή γεννομένης από τη Μαδρίτη απέναντι σε έναν πολύ έμπειρο και επικίνδυνο τενίστα στο χώμα.
Το Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις με τον 31χρονο Ισπανό που βρίσκεται στο Νο76 της κατάταξης.
Αμέσως μετά (17:00GR-COSMOTE Sport 6HD), ο κάτοχος τεσσάρων τίτλων στη Μαδρίτη και αήττητος στη φετινή χωμάτινη περίοδο, Ράφαελ Ναδάλ, τίθεται αντιμέτωπος με τον πάντα υπολογίσιμο Φάμπιο Φονίνι ο οποίος τον έχει κερδίσει δύο φορές στην κόκκινη επιφάνεια!
Ναδάλ και Φονίνι έχουν συναντηθεί 11 φορές, με τον αριστερόχειρα Ισπανό να μετράει 8 νίκες και 3 ήττες. Ο Ράφα, προέρχεται από δύο σερί τίτλους σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, όπου έκανε ιστορικό ρεκόρ με 10 κατακτήσεις και στα δύο τουρνουά.
Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το υπόλοιπο πρόγραμμα στους άνδρες, με τις αναμετρήσεις Κύργιος-Χάρισον, Νισικόρι-Σβάρτσμαν, Ράονιτς-Μούλερ, Φερέρ-Τσόνγκα, Ζβέρεφ-Τσίλιτς και Βαβρίνκα-Περ να ξεχωρίζουν.
MUTUA MADRID OPEN DRAW | OOP | TV SCHEDULE OTE TV
Στις γυναίκες, τα βλέμματα στρέφονται στο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Νο1 του ταμπλό, Αντζελίκ Κέρμπερ κόντρα στη Τζίνι Μπουσάρ (21:00GR) που θυμίζει την τενίστρια του 2014, όταν βρισκόταν στην 4η θέση του κόσμου.
Η Καναδέζα, πλέον στην 60η θέση της κατάταξης, προηγείται με 3-2 στις νίκες κόντρα στη Ρουμάνα και θέλει να βάλει τέλος στην υπεράσπιση της Χάλεπ, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη επί της Σαράποβα στο 2ο γύρο.