Μια απίστευτη ιστορία διηγήθηκε η Αντρέα Τζάεγκερ, πρώην Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις και φιναλίσ του Wimbledon (1983) και του Roland Garros (1982). Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε Βρετανική εφημερίδα  , η Τζάεγκερ έχασε επίτηδες στον τελικό του Αγγλικού Όπεν το 1983 από τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα επειδή, όπως εξήγησε, θέλησε να βοηθήσει τη σπουδαία τενίστρια η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η Αντρέα Τζάεγκερ γεννήθηκε το 1965 και σε ηλικία 14 ετών έγινε επαγγελματίας τενίστρα, ωστόσο η καριέρα της κράτησε μόλις πέντε χρόνια καθώς στα 19 της αναγκάστηκε να αποσυρθεί εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στον ώμο κατά τη διάρκεια του Γαλλικού Όπεν το 1985. Έχοντας κερδίσει 11 τίτλους και μένοντας στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης για δύο χρόνια (’82, ’83) η Τζάεγκερ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα χαμένα ταλέντα στην ιστορία του αθλήματος.

Η Άντρεα, μιλώνστας στην Daily Mail, τόνισε ότι "εδωσε" τον τελικό στην Τσεχοσλοβάκα, πολιτογραφημένη Αμερικανή, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα εξηγώντας τους λόγους: "Έχασα πολλές μπάλες επίτηδες σε εκείνο τον αγώνα. Προσπάθησα να είμαι νευριασμένη γιατί έχασα το 1ο σετ με 6-0. Ο πατέρας μου κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά γιατί ήξερε ότι ποτέ δε νευριάζω.

Το προηγούμενο βράδυ του τελικού είχα μαλώσει με τον πατέρα μου και έφυγα απο το σπίτι. Πήγα στο διπλάνό όπου έμενε η Μαρτίνα για να πάρω τηλέφωνο για ταξί. Χτυπούσα επίμονα την πόρτα μέχρι που η προπονήτρια της Μαρτίνα, Νάνσι Λέμπερμαν μου άνοιξε την πόρτα και μπήκα μέσα. Η Μαρτίνα καθόταν στον καναπέ και με κοίταξε περίεργα και μου είπε ότι διακόπτω την προετοιμασία της ενόψει του αυριανού τελικού. Δεν με ξανακοίταξε μετά.

Διέκοψα την ρουτίνα της και αυτό την επηρέασε. Δεν θα μπορούσα να παίξω κανονικά στον τελικό. Η Μαρτίνα έχασε την ευκαιρία να βοηθήσει εμένα που υπέφερα για να ικανοποιήσει τις δικές της επιθυμίες και έτσι έπρεπε να κάνω το σωστό. Έκανα στην άκρη τη δική μου επιθυμία και βοήθησα τη Μαρτίνα δίνοντάς της τον τίτλο".

Αυτό ήταν το απόσπασμα από τη συνέντευξη της 43χρονης, πλέον, Άντρεα Τζάεγκερ και τα συμπεράσματα δικά σας…

Video highlights
Previous articleΓια 3η συνεχή χρονιά, Classico
Next articleΗ Αφροδίτη του Wimbledon