Ο Ρότζερ Φέντερερ, ειδικά τη φετινή χρονιά έχει γνωρίσει ήττες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εύκολα ταπεινωτικές (Φις-Ιndian Wells, Ναδάλ-Roland Garros). Η ήττα όμως από τον Ναδάλ την Κυριακή στον τελικό του Wimbledon , ήταν η δυσκολότερη στην 10ετη επαγγελματική του καριέρα.

Μετά από 5 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στο Wimbledon και γενικά στις επιφάνειες με χόρτο, ο Ρότζερ Φέντερερ ήρθε η ώρα να παραδώσει το στέμμα στον επόμενο Βασιλιά, Ράφαελ Ναδάλ. Ο 22χρονος Ισπανός μετά την επιβλητική νίκη στον τελικό του Roland Garros και την επική επικράτηση επί του Ελβετού σε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς στην ιστορία του Αγγλικού Όπεν, δικαίως θεωρείται ο νέος αυτοκράτορας των court και μένει να το αποδείξει και στη συνέχεια της χρονιάς που μεταφέρεται και πάλι στις σκληρές επιφάνειες ενόψει και του Αμερικανικού Όπεν στις 25 Αυγούστου.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε εξαιρετικό τένις στον τελικό, όμως ο Ναδάλ ήταν έστω και λίγο καλύτερος. Ο Ελβετός είχε σε πλήρη λειτουργία όλα εκείνα τα στοιχεία που τον βοήθησαν να κτίσει αυτή την αυτοκρατορία στο Λονδίνο, ωστόσο οι λεπτομέρειες έγυραν την πλάστιγγα υπέρ του Ναδάλ και πλέον ο τενιστικός χάρτης αλλάζει μπαίνοντας σε μια καινούργια εποχή.

Ο Φέντερερ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του τελικού, χαρακτήρισε την ήττα ως την δυσκολότερη που έχει δεχθεί στην καριέρα του ενώ εξέφρασε και τα παράπονά του για την περιορισμένη όραση προς το τέλος της αναμέτρησης.

"Είναι καταστροφή. Η ήττα στο Γαλλικό Όπεν δεν συγκρίνεται μ’αυτήν. Είναι δύσκολο για μένα να δεχθώ την ήττα στο σημαντικότερο τουρνουά στον κόσμο και μάλιστα με κακό φωτισμό στο τέλος του αγώνα. Όμως έτσι είναι. Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να συγχαρώ τον Ράφα για τη σπουδαία προσπάθεια.

Πιθανότατα είναι η πιο σκληρή ήττα που έχω δεχθεί μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μου. Πραγματικά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα περισσότερο. Στο τένις υπάρχουν μόνο νικητές και ηττημένοι".

Video highlights
Previous articleΜια νέα αυτοκρατορία ξεκινάει
Next articleΤο Wimbledon έφερε αλλαγές