Η Άννα Γερασίμου μπορεί να υπερηφανεύεται από σήμερα ότι είναι το Νο1 της Ελλάδας στις γυναίκες. Η τεράστια πτώση 120 θέσεων της Λένας Δανιηλίδου, επέτρεψε στην 21χρονη Ελληνίδα να ξεπεράσει την Λένα στην βαθμολογία της WTA όπου βρίσκεται πλέον στο Νο211 της παγκόσμιας κατάταξης με 272 βαθμούς.

Πέρυσι τέτοιον καιρό, η Λένα Δανιηλίδου κατακτούσε τον τίτλο στο Hobart, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ… Η συνέχεια του δεν ήταν ανάλογη καθώς ο σοβαρός τραυματισμός στο δεξί γόνατο, άφησε την Λένα εκτός court για περίπου 5 μήνες με αποτέλεσμα να χάσει πολλές θέσεις στην γυναικεία κατάταξη της WTA.

Σύμφωνα με τις νέες βαθμολογίες της WTA που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (12/1), η Λένα Δανιηλίδου υποχώρησε κατά 120 θέσεις και προσγειώθηκε (ανώμαλα) στο Νο272 της κατάταξης έχοντας 186 βαθμούς σε 18 τουρνουά. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στην Άννα Γερασίμου να ξεπεράσει τη συμπατριώτισσά της στην λίστα καθώς η 21χρονη Ελληνίδα βρέθηκε και αυτή την εβδομάδα στο Νο211 του κόσμου και έγινε για πρώτη φορά στην καριέρα της η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια, βάση της κατάταξης.

Η Δανιηλίδου, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του ABS Classic στο Auckland, θα προσπαθήσει να ανατρέψει το κλίμα στο Australian Open, όμως για να μπει στο κυρίως ταμπλό θα πρέπει να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους.

Όσον αφορά τους άνδρες, οι δύο πρώτοι της Ελλάδας, Κώστας Οικονομίδης και Αλέξανδρος Γιακούποβιτς έμειναν στις ίδιες θέσεις, Νο466 και Νο483 αντίστοιχα.

Τέλος, ο Μάρκος Παγδατής ο οποίος προετοιμάζεται για το Australian Open, έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο97 της ATP.

Video highlights
Previous articleΒλέπει μακριά ο Ρομπρέδο
Next articleΑλλαγή σκυτάλης στην ATP